Naše letiště

Za domácí letiště považujeme to Rašovické. Tudíž tato sekce patří výhradně akcím a dnům příjemně stráveným na ploše. Zde budou zveřejňováný nejen dny, kdy proběhne létání, ale i fotografie, videa a zážitky. Sekce je především pro východočechy, ale jiným vstup pochopitelně nezakazujeme. (Pouze pro registrované)
vitstar
Plodný uživatel
Plodný uživatel
14

Re: Naše letiště

Příspěvek od vitstar »

Tak letu zdar! :mrgreen:
Vidím, že se opravdu schyluje k úhynu tohohle fóra. Je to škoda, ale co se dá dělat. Jinak přeji všem, kteří sem zabrousí do nového roku mnoho zdraví, stejný počet startů jako přistání a hodně toho modelářského štěstíčka. Doufám, že vám aspoň ježíšek naježil něco od modelařiny a že bude na ploše a ve vzduchu co obdivovat. A teď když napadl sníh tak určitě bude letecká plocha všude :lol:

hashpi
Zkušený
Zkušený
11
Věk: 47

Příspěvek od hashpi »

Sice trochu pozdě :lol: , ale taky přeji všechno nejlepší do letošního roku 8-)

Ježíšek mi z modelařiny přinesl akorat vystřihovánku hradu, tak ho doma v teplíčku právě dodělávám.
Z letadýlek nic, akorát kloučkovi mikro vrtulník na ovládání. tak spolu trénujeme, kdo se udrží dýl ve vzduchu :lol:

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Příspěvek od REX »

vitstar píše:Tak letu zdar! :mrgreen:
Vidím, že se opravdu schyluje k úhynu tohohle fóra. Je to škoda, ale co se dá dělat. :lol:
...já už bych to nazval posmrtnou křečí... :roll:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
13

Příspěvek od REX »

hashpi píše: Z letadýlek nic, akorát kloučkovi mikro vrtulník na ovládání. tak spolu trénujeme, kdo se udrží dýl ve vzduchu :lol:
Tak to jsme na tom podobně, mým klukům naježil soubojové vrtulníčky, akorát že souboje nebudou, neb létá jen jeden a druhý se jen plíží pár cm nad zemí... ale i tak si alespoň s tím jedním všichni celkem pěkně zalétáme ;)

vitstar
Plodný uživatel
Plodný uživatel
14

Příspěvek od vitstar »

Noo, tak aspoň něco :mrgreen:
na udržení návyků a získání zkušeností je i to dobré. Taky mi ježíšek přinesl quad Syma a tak si za zimních večerů kazím ruce. Neb je v módu 2 a já lítám mód 1. No, ale asi to nebude tak zlé. Záclony bere dobře a i kytičky mají velkou radost z návštěv čtyřramenného sekáče. A jak využíváte sněhovou plochu? Zpotvořil jsem z rozbitého plastového pekáče lyže, nastrojil je na Diablotina a vzlety a přistání na sněhu jsou jedna báseň. Jen těch baterek by mělo být víc. Co chtít víc. Snad aby nebyla taková kosa na ruce. :mrgreen:

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
13

Příspěvek od REX »

...já nevyužívám sněhovou plochu nijak, jen jsem nas..... nad tím bílým hnusem se kterým je jen práce když padne... Nějak mi poslední dobou lítání nic neříká a to jsem vloni byl rád i za 1cm sněhu abych si mohl s letadlem zalyžovat :lol:
Vysílačku už ani neumím držet v ruce a co si pamatuju tak jsem naposledy lítal minulý rok v říjnu po Model Hobby kde jsem klukům na naučení koupil Step One a byly jsem ho prubnout, sice je to jen houba, ale lítá perfektně a pro začátečníka na naučení myslím že velmi dobrý. Samozřejmě že jsem si pak spravil chuť konstrukčním samokřídlem a vyblbnutím se s ním ;)
Ale poslední dobou jsem se zase dal do D-VIII a pomalu se blížím ke zhotovení kamufláže.... že by na jaře zálet? Snad?! No ještě že je jaro do 21.června :lol: :lol: chtěl bych namalovat na trup logenze....

hashpi
Zkušený
Zkušený
11

Příspěvek od hashpi »

Já jsem na tom podobně :lol:, nelítal jsem skoro dva roky :mrgreen: . No ale poslední dobou mám nutkání aspoň vyrobit lyže na porterfielda.Ale s mým tempem sníh zatím roztaje :lol:
Docela by mi pomohlo, kdyby jste tu dali nějaký námět k jejich zhotovení. Přemýšlel jsem o výrobě z tenké překližky v několika vrstvách a proloženou skelnou tkaninou. zatím jsem neřešil jejich velikost.

Taky jsem si říkal, že bych si mohl vyrobit konečně pro zjednodušení startů startbox s pořádným žhavením :lol:

vitstar
Plodný uživatel
Plodný uživatel
14

Příspěvek od vitstar »

Letu zdar, :mrgreen:
Lyže to je docela zábava, Jasně nabízí se překližka nebo sendvič, ale má to jeden háček. Skluznice!!! Nejlepší zkušenosti mám s komůrkovým plastem silným cca 3mm. Ohnout horkovzduškou špičky a tavnou pistolí nalepit překližkovou výztuhu s dírou na podvozkovou nohu. Větší lyže jsem dělal z plastového pekáče a osvědčily se mi také plastové kanystříky s polyetylénu od směsi do ostřikovačů apod. Vyřežeš si z nich lyže různé velikosti a postup je potom jako u komůrkového plastu. Nejlépe se lepí tavným lepidlem. Při troše šikovnosti a materiálového vybavení jsou za dvě hoďky lyže připravené k montáži na stroj. No a tyhle plastové kloužou po sněhu nádherně. S dřevěnými jsem měl vždy potíže se skluzem. Někdy když byl sníh umrzlý tak to šlo, ale přašan nebo vlhký sníh se lepil. :mrgreen:

vitstar
Plodný uživatel
Plodný uživatel
14

Příspěvek od vitstar »

Letu zdar! :mrgreen:
Tak co zima je za námi doufám a tak se táži, copak jste si připravili na tuto sezónu. A budou nějaké akce na letišti? Např. otevírání nebe nebo něco podobného?
Žijete vůbec?? Už to začalo.... :mrgreen:

hashpi
Zkušený
Zkušený
11

Příspěvek od hashpi »

Já žiju a od té roby, co jsi mne nabudil s lyžemi :D se snažím lítat co to jde :mrgreen:
Nedávno jsem dostavil malý elektrovětroň Guppy abych mohl lítat i ve vyšší trávě. Teď dodělávám Amatola a schopných letu mám asi 5 modelů :lol: .
Nicméně jsem si svou nešikovností při posledním lítání s Orionem stoupnul na vysílač a odnesl to display. Teď ho mám v opravě a čekám co bude. Tak jsem zatím aspoň přezbrojil zpět na 35 Mhz. :lol:

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Letecké akce v Rašovicích“