... Myslím že by také určitě prospělo, kdybych nastavil změnu otáček motorů jako směrovku .....
Myslím, že tohle je slepá ulička.
Kdysi jsem x pokusů o tohle nastavení absolvoval, výsledek žalostný. Nejvíc času jsem tomu věnoval u B25 Mitchel. Výrobce jestli si správně pamatuji Flying Styro Kit.
I když jsem dal malé rozdíly tahu, expa...., nebylo to ono. Snadno to přecházelo do pádu a do vývrtky. Laboroval jsem s tím jak ve verzi zachování tahu jednoho motoru a snižování, nebo zvyšování otáček druhého, tak ve verzi, že zvýšení otáček jednoho mělo za následek snížení otáček druhého motoru.
U EDF co tam budeš mít ty, úplné peklo. Tam jsem to vzdal rychle. Zásadním problémem je větší setrvačnost tahu toho dmychadla proti vrtuli. Čím menší a méně hmotné klasické letadlo, nebo samokřídlo, tím horší. Celý systém tohoto řízení tahem motorů kolem svislé osy je velmi pomalý a když už potřebuješ korekci na druhou stranu, tak je pozdě.
Nemyslím si, že u tohoto budeš potřebovat řídit směrovkou. Máš Me 163 a létá to super bez směrovky, jen vychytat diferenciaci křidélek a musí to stačit. Tady bych asi začal s oběma křidélky lehce nahoru ( nevím jaký tam máš profil), doladil diferenciaci, výchylky a expa a postupně zkusil dávat po malých změnách křidélka do neutrálu a reagovat na to úpravami výchylek, diferenciace, expa.
Další je těžiště. Když to posuneš někam do extrému ( hlavně dopředu) tak to bude neřiditelné křidélky.
Mně se osvědčilo nějak s tím vystoupat, vypnout motory a jako první nějak to doladit v klouzání, protože aspoň na začátek vyloučíš vliv vyosení motorů.
Letu Zdar