Budeš zatím ty Horteny dělat pouze pro vlastní potřebu, nebo stále ještě uvažuješ o možnosti z toho udělat nějakou stavebnici, alespoň nějaký kit těch vyfouknutých dílů?
Depronový Horten Ho-229 V3
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 72 times
- Been thanked: 44 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Re: Depronový Horten Ho-229 V3
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 83 times
-
Kategorie modeláře:
Nevím.... Zatím mám doma připravené díly na další 3 kusy a jeden další čeká rozpracovaný. Spíš ale ne, protože už mám na zimu v hlavě a částečně už i na stole další projekt německého 2-motorového samokřídla
Myslím že je jen velmi málo modelářů, kteří by to dokázali dodělat do nějakého letuschopného stavu.
Myslím že je jen velmi málo modelářů, kteří by to dokázali dodělat do nějakého letuschopného stavu.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
-
Kategorie modeláře:
Kdo toto vlákno sleduje jistě ví, že jsem psal o 2-motorovém modelu, že se řídí jako pytel blech a je dost neposedný hlavně při zatáčení a proti prvnímu s vrtulí vpředu mnohem horší na řízení.
Ze začátku mě to samozřejmě poměrně dost štvalo, že jsou letové vlastnosti úplně jiné a mnohem horší proti vrtulové variantě. Něco málo se mi povedlo vylepšit a pak jsem s ním přestal létat a když jsem si Hortena na létání vzal, volil jsem raději vrtulové.
Poslední cca týden jsem ale začal opět laborovat a upravovat a vylepšovat, až jsem se konečně asi dostal ke konečnému výsledku a musím napsat, že konečně letí podle představ, na řízení příjemný, celkově se uklidnil a jde s ním létat krásně pomalu a na kochačku, dalo by se říct, že skoro stejně jako vrtulový!
A co bylo předmětem úprav a ladění?
-Těžiště zůstalo kupodivu stále na stejném místě, s tím jsem nehýbal.
-Napadlo mě zvětšit ploutvičku vzadu pod letadlem asi na dvojnásobek!! To bylo velké plus, prostě tomu jen chyběla směrová stabilita a evidentně se bez dostatečně velké směrovky/kýlovky/ploutvičky neobejde.
-V neutrální poloze jsem pozvedl elevony ještě víc nahoru, už jsem skoro na +2 mm, to také hodně pomohlo a myslel jsem si při výrobě kopyta, že jsem negativy dostatečně a hodně zvětšil, ale asi to bylo stále málo, konkrétně u tohoto modelu určitě.
-Nakonec jsem zmenšil maximální výchylky kormidel o nějakých cca 20%
A těmito úpravami jen z něho úplně jiné, pohodovější letadlo
Ze začátku mě to samozřejmě poměrně dost štvalo, že jsou letové vlastnosti úplně jiné a mnohem horší proti vrtulové variantě. Něco málo se mi povedlo vylepšit a pak jsem s ním přestal létat a když jsem si Hortena na létání vzal, volil jsem raději vrtulové.
Poslední cca týden jsem ale začal opět laborovat a upravovat a vylepšovat, až jsem se konečně asi dostal ke konečnému výsledku a musím napsat, že konečně letí podle představ, na řízení příjemný, celkově se uklidnil a jde s ním létat krásně pomalu a na kochačku, dalo by se říct, že skoro stejně jako vrtulový!
A co bylo předmětem úprav a ladění?
-Těžiště zůstalo kupodivu stále na stejném místě, s tím jsem nehýbal.
-Napadlo mě zvětšit ploutvičku vzadu pod letadlem asi na dvojnásobek!! To bylo velké plus, prostě tomu jen chyběla směrová stabilita a evidentně se bez dostatečně velké směrovky/kýlovky/ploutvičky neobejde.
-V neutrální poloze jsem pozvedl elevony ještě víc nahoru, už jsem skoro na +2 mm, to také hodně pomohlo a myslel jsem si při výrobě kopyta, že jsem negativy dostatečně a hodně zvětšil, ale asi to bylo stále málo, konkrétně u tohoto modelu určitě.
-Nakonec jsem zmenšil maximální výchylky kormidel o nějakých cca 20%
A těmito úpravami jen z něho úplně jiné, pohodovější letadlo
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
-
Kategorie modeláře:
Právě dnes, 12.listopadu, vychází další číslo časopisu RC modely, 11/2025 a mimo jiné v něm najdete i článek o depronovém Hortenu.
https://www.rcmodely.cz/archiv/2025/11
https://www.rcmodely.cz/archiv/2025/11
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek