Konverze EPP házedel typu "Lídl"

Modely s elektromotory, které slouží na létání za barákem
REX
Admin
Admin
Guru
Guru
14
Has thanked: 191 times
Been thanked: 464 times

Kategorie modeláře:

Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"

Post by REX »

Každopádně mě to zaujalo hlavně proto, že mám doma něco podobného a sice Mini Soliuse, který je teda větší, ale jen o pár gramů těžší (68g) a dělal jsem ho hlavně pro vlekání, nakonec se však ukázalo, že se mu moc líbí na svahu!
viewtopic.php?t=834&hilit=Mini+solius

Hodně věcí z tvého textu mi připomnělo stavbu nejen Mini Soliuse, ale i jiných menších letadel které jsem kdy stavěl. Kytarové struny jsem taky už použil, horkým drátem jsem propichoval EPP trup atd :mrgreen:

Páky ke kormidlům malých modelů pro změnu vyrábím z 0,8mm překližky a pokud používám uhlíkové táhla a konce naohýbané z 0,8mm drátů, zajišťuji je k sobě tak, že slepím vteřiňákem a zajistím smršťovací bužírkou, nebo přes spoj vteřiňákem namotám tenkou nit a tu prosytím lepidlem a nemusí být smršťovačka....

Jinak se mi moc líbí uspořádání vnitřního vybavení v trupu, jak je to tam pěkně poskládané, hlavně ty 3 serva vedle sebe, precizní práce a fakt moc pěkný celkově, velká paráda :!:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

7591
Znalý uživatel
Znalý uživatel
Been thanked: 90 times

Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"

Post by 7591 »

Rexi, ty jsi ještě modelář, já už jenom montážník:)

K tomu vlekání z videa:
Hodně pomůže, když vlečnou vezmete za kabinu a vypustíte do visu, nebo skoro do visu. Až se napne vlečná šňůra vypustíte vlečený stroj. Podle výkonu vlečné potom můžete pokračovat kolmo nahoru, nebo ten úhel zmenšit. Ale na tohle nikdy stoupání jenom lehce nad horizont, potom se ten vlek nedá udržet stabilní. To není větší vlečná a větší větroň, kde se to hmotností a setrvačností zastabilizuje skoro samo.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Nejrůznější poletuchy, EPP modely typu Beta 1400, SkySurfer, EasyStar apod.”