Horten Ho IX V3
Re: Horten Ho IX V3
Tak dají se určitě sehnat 50mm dmychadla s dostatečně velkým tahem, aby to letělo dobře. A ta cena samozřejmě záleží na kvalitě... nebo možná na zdánlivé kvalitě dané značkou Před časem jsem koupil dmychadlo 64mm za $3,5 jen tak na zkoušku a funguje dobře (tedy zkouška na zemi a pak na F3Kčku - suchým zipem přidělaná roura s dmychadlem, vlastním regulátorem a baterkou k házedlu F3K Let byl fajn, přistání odnesl ocas ) Motor tam byl taky z HC a za nějakých $12.
Jinak něco takového by se mi taky líbilo vlastnit Čím míň to vypadá jako letadlo, tím pro mě lepší
Jinak něco takového by se mi taky líbilo vlastnit Čím míň to vypadá jako letadlo, tím pro mě lepší
- REX
- Mazák
Horten je nastříkaný, fotky tady: http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=8654
Myslím, že se povedl, hmotnost je prozatím taky uspokojivá, tak teď už jen aby narostla zase tráva (no chvilku si asi počkám) a půjdu zkusit hodit
Myslím, že se povedl, hmotnost je prozatím taky uspokojivá, tak teď už jen aby narostla zase tráva (no chvilku si asi počkám) a půjdu zkusit hodit
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Mazák
Tráva už pomalu narostla do dostatečné výšky, tak jsem na tom dneska chvíli v garáži zamakal, přepájel a zapojil kabely na staříčkém Jes110 a zkusil jestli se točí motory.REX píše: tak teď už jen aby narostla zase tráva (no chvilku si asi počkám) a půjdu zkusit hodit
Prvotní radost že to všechno funguje mi po chvilce překazil měnící se zvuk jednoho z motorů No a pak se úplně zastavil a už se nerozběhl, je po něm holt stejnosměrný inrunner průměr 12mm.
Tak teď přemýšlím, zda-li do toho koupit dva stříďáky a regly. Jelikož ale nejsou úplně levné a letové vlastnosti nemám vyzkoušené, možná z toho sejde...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak zpátky do krabice a až bude opět chuť a nebo se naskytne časem výhodná koupě motorů tak se do toho opět pustíš
- REX
- Mazák
A to se mi právě nechce když už mě to stálo nemálo úsilí a času....hashpi píše:Tak zpátky do krabice a až bude opět chuť a nebo se naskytne časem výhodná koupě motorů tak se do toho opět pustíš
- REX
- Mazák
Tak jsem trochu propátral, co se dá kde a hlavně za kolik koupit ohledně pohonu a vypadá to nadějně. Sice to bude nějaký čas trvat než to všechno dostanu domů, ale počítám tak 14dní.
Navíc jsem zjišťoval polohu těžiště a budu muset asi ještě řádně dovážit čumák a z toho velkou radost teda nemám, ale jiný východisko asi nebude
Navíc jsem zjišťoval polohu těžiště a budu muset asi ještě řádně dovážit čumák a z toho velkou radost teda nemám, ale jiný východisko asi nebude
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš. Ještě, že máme internet a všechno se dá sehnat z druhého konce světa
- REX
- Mazák
Hortena jsem poskládal do funkčního stavu a dnes hurá na louku....
Nelítá
No budu muset ještě zalaborovat určitě s těžištěm, podle chování to vypadá, že je až příliš vzadu, jenže to znamená rozříznout čumák a přidat olovo.... ach jo!
A čekal jsem až naroste tráva abych ho zrovna nerozsekal, což se ukázalo jako dobrá volba, jenže stejně si při jednom pokusu ustlal do mezírky, kde byla dost nízká a už mám naražený oblouk pod jedním vstupem do dmychadla... no alespoň je pokřtěno teď to už jen rozlítat a nebo z něho mít jen statický model a to je zatím ta pravděpodobnější varianta
Nelítá
No budu muset ještě zalaborovat určitě s těžištěm, podle chování to vypadá, že je až příliš vzadu, jenže to znamená rozříznout čumák a přidat olovo.... ach jo!
A čekal jsem až naroste tráva abych ho zrovna nerozsekal, což se ukázalo jako dobrá volba, jenže stejně si při jednom pokusu ustlal do mezírky, kde byla dost nízká a už mám naražený oblouk pod jedním vstupem do dmychadla... no alespoň je pokřtěno teď to už jen rozlítat a nebo z něho mít jen statický model a to je zatím ta pravděpodobnější varianta
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To ať tě ani nenapadne, u takhle krásnýho letadla je škoda z něj dělat statickej model. Určitě se ti povede to rozlítat a bude to nádhera ve vzduchu.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20
- REX
- Mazák
Škoda by ho byla, to mi nemusíš říkat...tomíno píše:To ať tě ani nenapadne, u takhle krásnýho letadla je škoda z něj dělat statickej model. Určitě se ti povede to rozlítat a bude to nádhera ve vzduchu.
Ještě bych ho mohl dát dětem na hraní, pokud ho nerozlítám
EDIT: definitivně rozhodnuto, nelítá, dám ho opravdu těm dětem na hraní, snad z něho budou mít radost