EXCELENT vl. konstr.

Puma163
Plodný uživatel

Re: EXCELENT vl. konstr.

Příspěvek od Puma163 »

No, taky se k tomu kloním, doufám, že ten motor pošlape dobře. ::))) protože pokud ne, tak budu mět éro a zas ne motor ::))) Trup od vrtule po konec směrovky vychází 1800 mm. Hloubka křídla je 340 s tím, že křidélka a klapky pak budou trošku s přesahem, takže ta hloubka pak bude o nějakej centimetr větší. Pokud bych zvolil rozpětí 2400, pak plošné zatížení vychází při 6 kilech na 66g/dm2 a při 7 :) klech 76g/dm2. Profil je clark Y s rovným spodkem. nahoře je jeho fotka. Takhle to tedy postavím a pak se bude dít vůle motorová ::)))) A snad moje ::))) Bude to chtít asi vzpěry pod křídlo pro jistotu, i když mám v plánu ho postavit pevně. :) Takže to bude nakonec 1800 x 2400 éro. A křoviňák zůstane ležet ::))))
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Ty jsi divočák :lol: takového macka ;) fakt vypadá super. Moc se těším na finální podobu, tak né že bych tě chtěl honit, ale stavěj stavěj :lol: a dávej fotky. Bude to paráda, kor stim plošným zatížením co píšeš. Držím palce ke stavbě. ;)

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Teď je stavební pauza. Prázdniny, s děckama k vodě, vařit, žena konec školy a něco na baráku. je toho jak pes. Jak složím křídla, dám další forku :)
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Tak jsem zase kousek připostavil. Udělal jsem křídla v hrubé kostře. Rozpětí mě vychází na 212 cm, ale vypadá líp tak, jak je na fotkách, kdy jsem křídlo roztáhnul o šířku trupu na 228 cm. Ovšem to mě vzniknul problém jak ho budu upevňovat k trupu, pokusím se něco vymyslet, ovšem nevím co. :D
Přílohy
DSC_0016m1.jpg
DSC_0016m1.jpg (142.48 KiB) Zobrazeno 3413 x
DSC_0012m1.jpg
DSC_0012m1.jpg (125.13 KiB) Zobrazeno 3413 x

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Super. Takové éro se už na obloze přehlédnout nedá :P

k.fredy
Znalý uživatel

Příspěvek od k.fredy »

Vypadá to moc pěkně, čím to prosím tě vyřezáváš takovou spoustu překližky, máš elektrickou lupinkovou pilku?

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

k.fredy píše:Vypadá to moc pěkně, čím to prosím tě vyřezáváš takovou spoustu překližky, máš elektrickou lupinkovou pilku?
No, chci se dostat do stádia, kdy drak éra do 3 m bez potahu i s podvozkem by vyšel kolem 1200 Kč, max. do 1500 Kč. To co vidíš zatím stálo asi 900 Kč. A nedávno se mě podařilo klepnout na německé ebay i oracover 8.5 m za 850 Kč. Ovšem barva masakr taková růžovomodrá ::))) Tak to bude takovej přihřátej excelent ::))) Nosníky řežu u kamoša na fréze z borovice, takže nosníky zadara. Topolovka necelý 3 mm a tabule 1.2 x2.5 m u nás stojí 380 Kč. Velký díly bočnice řežu normálně na stole odlamovacím nožem podle pravítka, ta topolovka tím nožem krásně jde. Pak ještě na přepážky ty hlavní a hlavní žebra používám 3 mm pevnou překližku, té stojí tabule asi 330 Kč. A ta pevná už nožem nejde. A na to mám fintu a sice flexu. Ta flexa to spíš pálí, než řeže :D ale jde to, ovšem chce to dělat venku skrz kouř. A žebra klasicky, z topolovky obdélníky, sešroubovat zboků šablony, zbrousit, vybrousit drážky na nosníky, na stojanovce vyvrtat díry a hotovo :) A ty velký díry řežu vykružovacím nastavitelným vrtákem, tam jde nastavit průměr plynule. Snažím se vypracovat si právě nejakej jednoduchej a levnej postup, tak to sám vymýšlím za pochodu :) Ovšem už mě zraje v hlavě šílenost a sice dvouploch 3 m akrobat, samozřejmě opět vlastní konstrukce :D teď budu mět s čím lítat, tak bude čas na to. Budu to pomalinku stavět a uvidí se co dál až dojde na motor, tam počítám s nějakou min 200 ccm a to bude problém, ale je třeba doufat v ekonomiku a tak snad do tří let, než to dodělám na ten motor nějak našetřím ::)))

k.fredy
Znalý uživatel

Příspěvek od k.fredy »

Tak vzít na model flexu by mě teda fakt nenapadlo :-D ale když to jde tak proč ne...to je jasný. 3m dvojplošník, no to už je pořádnej plán do budoucna, koukám, že si tak trochu extrémista, proč ne rovnou trojplošník? :-D ne sranda... :-)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Parádní práce, zaslouží pochválit :!:
Moc se mi to líbí, akorát mám takovou, možná blbou, ale připomínku...
Vyfoť příšte s něčím pro porovnání, takhle ta velikost tolik nevynikne a podle mě to je škoda ;)
Tak třeba s konstruktérem 8-) , nebo před dveřmi, nebo na střeše auta, nebo tak něco.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Když ono to krásně jde tou flexou, ovšem je to absolutně zjednodušeno, aby to bylo co nejméně pracný a je to jen model, žádná polo, nebo maketa, ale mě to zatím stačí. Prostě něco na lítání. Mám toho teď hodně rozdělanýho a nemám s čím lítat, nepočítaje tedy toho spirita se kterým se zatím bojím a snažím se ho prodat, ale asi brzo poletí. Ono to tou flexou jde, protože je to velký a to je paráda. NJN, extrémista jsem, proto jsem bez nohy ::))) Ovšem jak jsem tak dneska nad tím ještě bádal, tak ještě vložím mezikus a sice nějakého dvouplocha brblu ve třech metrech v nějakém poloretrostylu, hlavně abych si ověřil o čem jsou dvě křídla (konstrukčně) a vybádal jak na to. Je fakt, že třímetr dvouploch akrobat bude oříšek trošku, aby to bylo pevný a dostatečně lehký. To mám tak na 5 let :) Ale kdo se bojí, nesmí do lesa. Vyfotím to s nějakým měřítkem. Dnes jsem byl za kolegou na letišti se mrknout jak lítá s extrou benzínem, tak jsem zas namotivován kousek připostavit :) jak zas něco přibyde, tak vyfotím.

Odpovědět

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“