EXCELENT vl. konstr.
Re: EXCELENT vl. konstr.
No, taky se k tomu kloním, doufám, že ten motor pošlape dobře. ::))) protože pokud ne, tak budu mět éro a zas ne motor ::))) Trup od vrtule po konec směrovky vychází 1800 mm. Hloubka křídla je 340 s tím, že křidélka a klapky pak budou trošku s přesahem, takže ta hloubka pak bude o nějakej centimetr větší. Pokud bych zvolil rozpětí 2400, pak plošné zatížení vychází při 6 kilech na 66g/dm2 a při 7 klech 76g/dm2. Profil je clark Y s rovným spodkem. nahoře je jeho fotka. Takhle to tedy postavím a pak se bude dít vůle motorová ::)))) A snad moje ::))) Bude to chtít asi vzpěry pod křídlo pro jistotu, i když mám v plánu ho postavit pevně. Takže to bude nakonec 1800 x 2400 éro. A křoviňák zůstane ležet ::))))
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
Ty jsi divočák takového macka fakt vypadá super. Moc se těším na finální podobu, tak né že bych tě chtěl honit, ale stavěj stavěj a dávej fotky. Bude to paráda, kor stim plošným zatížením co píšeš. Držím palce ke stavbě.
Teď je stavební pauza. Prázdniny, s děckama k vodě, vařit, žena konec školy a něco na baráku. je toho jak pes. Jak složím křídla, dám další forku
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
Tak jsem zase kousek připostavil. Udělal jsem křídla v hrubé kostře. Rozpětí mě vychází na 212 cm, ale vypadá líp tak, jak je na fotkách, kdy jsem křídlo roztáhnul o šířku trupu na 228 cm. Ovšem to mě vzniknul problém jak ho budu upevňovat k trupu, pokusím se něco vymyslet, ovšem nevím co.
- Přílohy
-
- DSC_0016m1.jpg (142.48 KiB) Zobrazeno 3417 x
-
- DSC_0012m1.jpg (125.13 KiB) Zobrazeno 3417 x
Super. Takové éro se už na obloze přehlédnout nedá
Vypadá to moc pěkně, čím to prosím tě vyřezáváš takovou spoustu překližky, máš elektrickou lupinkovou pilku?
No, chci se dostat do stádia, kdy drak éra do 3 m bez potahu i s podvozkem by vyšel kolem 1200 Kč, max. do 1500 Kč. To co vidíš zatím stálo asi 900 Kč. A nedávno se mě podařilo klepnout na německé ebay i oracover 8.5 m za 850 Kč. Ovšem barva masakr taková růžovomodrá ::))) Tak to bude takovej přihřátej excelent ::))) Nosníky řežu u kamoša na fréze z borovice, takže nosníky zadara. Topolovka necelý 3 mm a tabule 1.2 x2.5 m u nás stojí 380 Kč. Velký díly bočnice řežu normálně na stole odlamovacím nožem podle pravítka, ta topolovka tím nožem krásně jde. Pak ještě na přepážky ty hlavní a hlavní žebra používám 3 mm pevnou překližku, té stojí tabule asi 330 Kč. A ta pevná už nožem nejde. A na to mám fintu a sice flexu. Ta flexa to spíš pálí, než řeže ale jde to, ovšem chce to dělat venku skrz kouř. A žebra klasicky, z topolovky obdélníky, sešroubovat zboků šablony, zbrousit, vybrousit drážky na nosníky, na stojanovce vyvrtat díry a hotovo A ty velký díry řežu vykružovacím nastavitelným vrtákem, tam jde nastavit průměr plynule. Snažím se vypracovat si právě nejakej jednoduchej a levnej postup, tak to sám vymýšlím za pochodu Ovšem už mě zraje v hlavě šílenost a sice dvouploch 3 m akrobat, samozřejmě opět vlastní konstrukce teď budu mět s čím lítat, tak bude čas na to. Budu to pomalinku stavět a uvidí se co dál až dojde na motor, tam počítám s nějakou min 200 ccm a to bude problém, ale je třeba doufat v ekonomiku a tak snad do tří let, než to dodělám na ten motor nějak našetřím ::)))k.fredy píše:Vypadá to moc pěkně, čím to prosím tě vyřezáváš takovou spoustu překližky, máš elektrickou lupinkovou pilku?
Tak vzít na model flexu by mě teda fakt nenapadlo ale když to jde tak proč ne...to je jasný. 3m dvojplošník, no to už je pořádnej plán do budoucna, koukám, že si tak trochu extrémista, proč ne rovnou trojplošník? ne sranda...
- REX
- Mazák
Parádní práce, zaslouží pochválit
Moc se mi to líbí, akorát mám takovou, možná blbou, ale připomínku...
Vyfoť příšte s něčím pro porovnání, takhle ta velikost tolik nevynikne a podle mě to je škoda
Tak třeba s konstruktérem , nebo před dveřmi, nebo na střeše auta, nebo tak něco.
Moc se mi to líbí, akorát mám takovou, možná blbou, ale připomínku...
Vyfoť příšte s něčím pro porovnání, takhle ta velikost tolik nevynikne a podle mě to je škoda
Tak třeba s konstruktérem , nebo před dveřmi, nebo na střeše auta, nebo tak něco.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Když ono to krásně jde tou flexou, ovšem je to absolutně zjednodušeno, aby to bylo co nejméně pracný a je to jen model, žádná polo, nebo maketa, ale mě to zatím stačí. Prostě něco na lítání. Mám toho teď hodně rozdělanýho a nemám s čím lítat, nepočítaje tedy toho spirita se kterým se zatím bojím a snažím se ho prodat, ale asi brzo poletí. Ono to tou flexou jde, protože je to velký a to je paráda. NJN, extrémista jsem, proto jsem bez nohy ::))) Ovšem jak jsem tak dneska nad tím ještě bádal, tak ještě vložím mezikus a sice nějakého dvouplocha brblu ve třech metrech v nějakém poloretrostylu, hlavně abych si ověřil o čem jsou dvě křídla (konstrukčně) a vybádal jak na to. Je fakt, že třímetr dvouploch akrobat bude oříšek trošku, aby to bylo pevný a dostatečně lehký. To mám tak na 5 let Ale kdo se bojí, nesmí do lesa. Vyfotím to s nějakým měřítkem. Dnes jsem byl za kolegou na letišti se mrknout jak lítá s extrou benzínem, tak jsem zas namotivován kousek připostavit jak zas něco přibyde, tak vyfotím.