Nabyvše nějaké zkušenosti se žhavíky přecházím na benzín. Tedy kromě dvou OSmaxů malých kteří šlapou spolehlivě. Získal jsem benzín z křoviňáku 22 ccm za velmi rozumný peníz a tak jsem se k němu rozhodnul postavit letadlo. A protože musí být levné, tak vlastní konstrukce s využitím mě dostupných materiálů. Tedy topolovka 3 mm, kterou tu prodávají 2.5m x 1.2m za 360 korun, nosníků u známého nařezaných na fréze a spojovací trubky duralové získané darem

Balse se pokusím vyhnout. Letadlo je myšleno jako hornoplošník s nepatrným vzepětím, nižším plošným zatížením, kdy při váze 5 kil by toto mělo být kolem 60g/dm2, ale chci se s váhou dostat ke 4 kilům. Potah bude trup folie na nábytek samolepka, nosné plochy solartex. Tvar letadla je tvar patvar vzniklý přímo na překližce na kterou jsem ho maloval. Šlo hlavně o jednoduchost, předek boční pohled je inspirován piperem a zhranatěn, zadek excelem. Podvozek bude klasika s řiditelným zadním kolečkem nejspíš samostatným servem. Bude li dost sil, dostane klapky (kvůli naučení se je používat) a malou pumovničku na bonbony, případně kapesníkové parašutisty.

No a budu se modlit, aby na to ta 22 stačila. ::))) Postupně sem budu doplňovat fotky jak stavba pokračuje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.