JOJO

Vše co se týká spalovacích motorů a modelů jimi poháněných.
Odpovědět
martin104
Plodný uživatel

Re: JOJO

Příspěvek od martin104 »

Oznamuji všem přítomným smutnou zprávu, že dnes v 10:00 došlo k tragické nehodě mého joja. Nechápu ,proč při běžném létání a sestavě kterou jsem letěl snad 1000x se stalo letadlo neovladatelné. Letěl jsem kolmo vzhůru cestou s výkrutem a nahoře bolíbený přepad přez čumák. Letadlo si dělalo co chtělo a žuchlo kolmo do země.Nereagovalo vubec na nic na přidání plynu na přitažení výškovky ani na křidélka. Tímto končím se spalovákama. Nebaví mě strnule koukat jak letadlo padá a bát se aby někoho nezabilo nebo někomu nespadlo do baráku. Něvěřím už ani elektronice.
Souhrn: motor po motorovou přepážku v zemi, pravé křídlo vytržené , trup přeraženej.
Asi by to šlo opravit ,ale mě se už nechce.
Přílohy
IMG_4243.JPG
IMG_4243.JPG (111.74 KiB) Zobrazeno 3071 x
IMG_4242.JPG
IMG_4242.JPG (110.82 KiB) Zobrazeno 3071 x

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Ahoj, tak je to čerstvé, ale mám pocit, že u tebe to motorama nebude. Já skončil se žhavíkama skrz to, že mě prostě xhcípaly, zadíraly se a fyzicky mě ubližovaly :D Tobě podle toho co píšeš i ten mustang i to jojo padly na to, že nereagovaly ty éra na povely. Takže u tebe spíš nějaká zákeřná závada v RC. Tedy si myslím podle toho jak to píšeš. Nebo možná baterky v letadle, stačí kontakt uvibrovanej ap. Tím směrem se možná zaměř. Taky není vyloučeno pokud lítáš 35 nějaký rušení a to není vyloučeno ani na 2.4 Pokud lítáš 35 možná by stálo za úvahu to omrknout nějakým přehledovým přijímačem. To jen tak co mě tak napadlo. V každým případě si nenech vzít vítr z plachet, i když na náladě to nepřidá, je třeba válčit do vítězného konce :)
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Tohle jsem lítat na 2.4 chz. Je prostě něco v rc soupravě buď vysílač nebo přijímače nevím. Motorama to není, protože ty motory oba šli jak z praku. Kor v jojáku to byl motor dravec. Myšlenka že končím ze spalovákama spočívá vtom, že se už opravdu bojím abych tím spalovákem někoho nezabil nebo nezranil. Větroněm z EPP se mě to těžko povede. Nedokážu ani popsat jakej jsem měl strach když spadl mustoš za horizont jestli někoho netrefil.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Dobře, ale přece nezůstaneš u eppáků. Vyměň soupravu, starou prodej, kup novou a válči dál. Já mám tu fc-16 35mhz dal jsem do ní frsky bez telemetrie a zatím to nezablblo ani na 35 ani na těch 2.4. Ovšem stejně z toho nemám stopro pocit. A tak jak jsem ted dodělal toho dvoumetra akrobata s 52 motorem, tak se na to necítím. Proto ho zkusím prodat a za utržený peníz chci koupit soupravu solidnější. Letadlo zas po kouskách nějak dám dohromady, ale víc peněz najdenou se blbě ukrádá z rozpočtu. :) Pokud se ho teda podaří prodat. Dneska jsou ty tržní ceny proklatě nízko :) Na rc musí být spoleh.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

To je právě ono. Dneska taky pouští do vzduchu každej kde co (WIFI atd) a limity nikoho neserou. Jak otom čim dál víc přemýšlím tak to muselo bejt něco co zablblo. Joják nikdy nebyl náchylnej na utržení proudnic a to jsem snim dělal mnohdy velké píčoviny. Dneska to bylo nic extra akrobatického aby kvuli tomu spadnul. To by při troše vule zalétl i piper :lol: . Přitom předtím jsem létat 3 baterky s katanou a v pohodě. PŘEHODIL jsem si ve vysílačce pamět na joja a šel do vzduchu. Po cca 5ti minutách bylo dolétáno. Jsem nasranej,ale nesmírně šťastnej, že to žuchlo pár metru vedle baráku a ne do něj. Možná si pořídím nějakého combata nebo tak něco fakt se teď necítím na spalováka. To jsem si chtěl pořídit, před tímto pádem, starší canary a přidělat na něj háček aby jsme mohli tahat větroně. Teď se mě do toho moc nechce nevím.

frantaletec
Plodný uživatel

Příspěvek od frantaletec »

No nekecej Martine,že jsi roztřelil druhý letadlo v tak krátkém čase.Tomu se mi nechce ani věřit.
To jsi asi měl navštívit nějakou kartářku,jestli je to alespoň letos poslední. ;) Tohle by mě asi na dlouhou dobu odradilo z lítání.Teď začni pomalu s nějakým EPP a postupně získáš jistotu a chuť na něco většího.Přeju ti aby jsi se z toho srabu brzo dostal. :idea:

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Franto děkuju. Už pokukuju po nějakém epp combatu tak do 1500 kč i s elektronikou. Nechci teď nic velkého. Čas a okolnosti mě donutěj možná opravdu koupit tu vysílačku co má Tomáš a pak pujdu zas do spalováku.

vitstar
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

Tak to je smůla :o
První co bych řešil je souprava. Na tuhle evidentně není spolehnutí a tak by šla fofrem z chalupy. Pokud k ní máš nějaký osobní vztah tak si ji nechej na lodičku nebo autíčko, :mrgreen: ale do vzduchu neee!. Ono je celkem jedno jestli létáš motoráky nebo EPP, pokud není souprava 100% tak létání s čímkoli je zacházení s ohněm v prachárně. JoJo opravíš to půjde. Držím ti palce :mrgreen:

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Osobní vztah k ní nemám, tak došetřím a pujde z baráku a budu špekulovat o něčem jiném. Přesně jak píšete když nejde letadlo spolehlivě řídit je to prostě průser

Michal
Zelenáč

Příspěvek od Michal »

Tak to je veliká škoda, že jsi měl zase po tak krátké době havárii. Teď budeš asi chvilku nedůvěřovat RC soupravě, budeš si trochu nejistý,..., ale časem to určitě přejde a pořídíš zase nějakého pěkného spalováka. Určitě nezůstaneš jen u EPP. ;)
Optic 6 - 2,4GHz, Easy Glider Pro, Mentor, Extra 300

Odpovědět

Zpět na „Modely na spalovací motory“