Na Česko neuvěřitelně chválihodný počin firmy Hiesbök věnující se svou produkci především dětem a začínajícím modelářům.
Na svém webu dala zdarma ke stažení návody základních modelářských technologických postupů, psané přímo pro děti.
Ve třech dílech ve formátu PDF s názvy Příručka č.1 až 3 jsou k dispozici na jejich stránkách zde.
https://www.hiesbok.cz/Receptar-mleho-m ... 48_0_1.htm
Tu stránku znám díky recenzi na jednoduché kluzáky která byla tady https://modelar-na-startu.blogspot.com/ ... cenze.html no a teď jsem tam objevil ty návody.
Aby komerční společnost v CZ dala něco zdarma, už jenom to je skutečně úctyhodný čin.
Pokud je to pro děti a modeláře je to zázrak.
Přeju jim i jejich zákazníkům ať se daří!
Prostě děkuji moc.
Receptář začínajícího modeláře - rady od f. Hiesbök
-
moza
- Zelenáč

- 1
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 25 times
-
Kategorie modeláře:
Re: Receptář začínajícího modeláře - rady od f. Hiesbök
To je pro deti a zajemce o modelareni dobra zprava.
V te recenzi psane pred rokem jsem uvadel jako drobnou chybu na krase, ze v navodech k jejich vybornym papirovym modelum nejsou pro dospely dozor nad stavbou k dispozici nektere vylozene modelarske postupy.
Ted uz to neplati, rovnez dekuji za jejich nezjistnou podporu a pomoc.
S jejich podklady a pravidly pro organizovani detskych soutezi v letani s takovymi modely je podpora modelareni kompletni alespon co do metodyckych podkladu a jejich dostupnosti.
https://www.hiesbok.cz/koncepce-souteze-skolnich-modelu
V te recenzi psane pred rokem jsem uvadel jako drobnou chybu na krase, ze v navodech k jejich vybornym papirovym modelum nejsou pro dospely dozor nad stavbou k dispozici nektere vylozene modelarske postupy.
Ted uz to neplati, rovnez dekuji za jejich nezjistnou podporu a pomoc.
S jejich podklady a pravidly pro organizovani detskych soutezi v letani s takovymi modely je podpora modelareni kompletni alespon co do metodyckych podkladu a jejich dostupnosti.
https://www.hiesbok.cz/koncepce-souteze-skolnich-modelu
- BeneFitmodel
- Moderátor

-
Mazák
- 3
- Has thanked: 253 times
- Been thanked: 325 times
-
Kategorie modeláře:
Tak to čumím
, firma již má v nabídce stavebnici RC modelu kluzáku mini GINO pro děti, odpovídající nové kategorii SUB100

Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... 
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
-
pepan
- Plodný uživatel

- 3
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 55 times
To bude model leda tak do bezvětří.
Vlastně celá ta kategorie SUB100 díky nové regulaci pošle modelařinu do bezvětří, takže realně půjde létat díky klimatické změně pár dnů v roce.
Nebyl to skrytý záměr EU vyrobit z modelářů ekologické a klimatické fanatiky bojující za greendeal?
Vlastně celá ta kategorie SUB100 díky nové regulaci pošle modelařinu do bezvětří, takže realně půjde létat díky klimatické změně pár dnů v roce.
Nebyl to skrytý záměr EU vyrobit z modelářů ekologické a klimatické fanatiky bojující za greendeal?
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 951 times
- Been thanked: 197 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Tak on ani se SUB250 modelem není moc příjemný polet ve větru. Jako dají se najít modely s natolik výkonným motorem, co i při 250g váze nějaký střední vítr slušně přetlačí, ale rozhodně to není relaxační polétání... Natož s FPV, kdy se vám pohled z kamery neustále kvůli tomu malému rozpětí ve větru neklidně mrmlá... Se 100g si to upřímně nedovedu ve větru vůbec představit...
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 409 times
-
Kategorie modeláře:
100 gramové modely je vhodnější provozovat při bezvětří, ale některé menší vítr zvládají a překvapivě i celkem dobře! Samozřejmě že má každý trochu jinou představu co je vítr.
Přesně jsem to zatím neměřil jak silný vítr který model zvládne, ale z mých modelů zvládá nejsilnější vítr depronový Horten o váze cca 84g. Dokonce jsem ho na letišti poslal do vzduchu potom, kdy už i jeden kolega co létá Alferyho modely odjel domů kvůli zesilujícím větru a nebavilo ho to.... Horten létal celkem slušně a nejlépe když jsem to s ním proti větru šněřoval ze strany na stranu, jako kdybych létal na svahu
Přesně jsem to zatím neměřil jak silný vítr který model zvládne, ale z mých modelů zvládá nejsilnější vítr depronový Horten o váze cca 84g. Dokonce jsem ho na letišti poslal do vzduchu potom, kdy už i jeden kolega co létá Alferyho modely odjel domů kvůli zesilujícím větru a nebavilo ho to.... Horten létal celkem slušně a nejlépe když jsem to s ním proti větru šněřoval ze strany na stranu, jako kdybych létal na svahu
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 1 Replies
- 1050 Views
-
Last post by pepan
-
- 5 Replies