Používám barvičky na plastikové modely, stříkám airbrush pistolí a ředěné nitrem kde to nevadí.
Na depronové modely stejné barvy, ale ty ředím originálním ředidlem, nitro depron leptá!! Vychází to vše celkově trochu dráž, ale na mé malé modely běžně 2 plechovky stačí, hodně je ředím, i tak dobře kryjí a je docela slušný výběr odstínů.
Me-163 Komet +raketový pohon
- joskapilot
- Plodný uživatel

- 3
- Has thanked: 90 times
- Been thanked: 125 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Re: Me-163 Komet +raketový pohon
Dík, takže něco jako toto ?REX píše: ↑29 led 2026 07:54 Používám barvičky na plastikové modely, stříkám airbrush pistolí a ředěné nitrem kde to nevadí.
Na depronové modely stejné barvy, ale ty ředím originálním ředidlem, nitro depron leptá!! Vychází to vše celkově trochu dráž, ale na mé malé modely běžně 2 plechovky stačí, hodně je ředím, i tak dobře kryjí a je docela slušný výběr odstínů.
https://www.zuriel.cz/90909-barva-email ... 65EALw_wcB
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 385 times
-
Kategorie modeláře:
A teď mě ještě napadlo, kdyby si doma měl a mohl vyzkoušet Eternal jak se bude chovat, držet na tištěném povrchu.... Známý tím barví polystyrenové a EPP modely a chválí si to. Já zkoušel na depronu a vypadá to taky použitelně, celkem slušně kryje a drží už v první vrstvě, ale dvě jsou mnohem lepší a také o něco těžší... Dělal jsem ale vzorek na depronu, že bych tím dělal moje letadla, ale váhové mi to vycházelo těžší než jsem si představoval, kolik to ale přesně bylo ti neřeknu (ale nestříkal jsem tím, jen tupoval molitanem a natíral štětcem!). Stříkání barvami na plastikáče vychází nejlehčí, ale já kolikrát řeším váhové extrémy a doslova každý gram, takže pro jiné to může být vhodné řešení 
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- joskapilot
- Plodný uživatel

- 3
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Zkoušel jsem zatím co je doma a jediný co LW PLA nepoškodilo bylo toto :REX píše: ↑29 led 2026 14:35 A teď mě ještě napadlo, kdyby si doma měl a mohl vyzkoušet Eternal jak se bude chovat, držet na tištěném povrchu.... Známý tím barví polystyrenové a EPP modely a chválí si to. Já zkoušel na depronu a vypadá to taky použitelně, celkem slušně kryje a drží už v první vrstvě, ale dvě jsou mnohem lepší a také o něco těžší... Dělal jsem ale vzorek na depronu, že bych tím dělal moje letadla, ale váhové mi to vycházelo těžší než jsem si představoval, kolik to ale přesně bylo ti neřeknu (ale nestříkal jsem tím, jen tupoval molitanem a natíral štětcem!). Stříkání barvami na plastikáče vychází nejlehčí, ale já kolikrát řeším váhové extrémy a doslova každý gram, takže pro jiné to může být vhodné řešení![]()
https://www.colorshop.cz/cs/spreje-bare ... eji-400ml/
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 385 times
-
Kategorie modeláře:
Eternal by měl být v pohodě je vodou ředitelný, ten snad nic nepoškodí. Já bych mohl vyzkoušet akorát na letadle tištěném z PET, nebo vyzkouším na něčem co vytiskl kluk z PLA.... LW-PLA je akorát materiál co napěňuje, ne?
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- joskapilot
- Plodný uživatel

- 3
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
LW PLA pění takže výtisk je asi na 50% hmotnosti PLA a dá se říci že už se to blíží klasické balzové konstrukční stavbě. Ale je to trochu jako houba.
Dík za info o barvách.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek