Proudové rogalo?

Diskuse o civilních letadlech, ULL, létání, pilotování a související tématice. Diskuse o vojenských letadlech směřujte prosím do sekce VOJENSKÁ TECHNIKA.
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1030 times
Been thanked: 269 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Proudové rogalo?

Post by LEON »

Tak to je krásné "proudové rogalo" ;) Zdá se mi to, nebo opravdu lítá na hulváta bez padáku?

A jedno 360° video, kde se můžete i rozhlížet 8-)
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
14
Has thanked: 165 times
Been thanked: 444 times

Kategorie modeláře:

Re: Proudové rogalo?

Post by REX »

Tak to je dobrej peklostroj! :twisted: :twisted: :twisted:
A na co padák, když to letí ... :mrgreen: ale docela bych si to chtěl celé prohlédnout na živo :!:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1030 times
Been thanked: 269 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

No ale podle mě inspiraci konstruktér tohoto ULL beztak čerpal z roztomilé japonské pohádky o princezně Naušiko, kterou si tu nejspíš někteří pamatují ze svého dětství 8-)

Image

Image
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

7591
Znalý uživatel
Znalý uživatel
Been thanked: 51 times

Post by 7591 »

Tohle není rogalo. To by muselo být flexi a řízené těžištěm. Je to plně aerodynamicky řízené pevné samokřídlo.
Padák je tady zbytečný, nevylezl by z toho.
Řešením je kontejner s padákem a raketou. Létal jsem nějakou dobu s kamarádem kluzák s pomocným zatažitelným motorem na pylonu.
Výškově jsme byli od sebe cca 15cm a zkoušeli jsme to se záložním padákem. Nevylezli bychom z toho, kvůli těm úpravám sedačky a pylonu motoru.
Nakonec tam byl právě ten kontejner s padákem. Prachová směs to vyhodí cca 3m od letadla, potom to táhne po zážehu raketa. Měli jsme to za sedačkou cca 0,5m za hlavou. Nedovedu si představit ten rachot po aktivaci.
( Tady když jsem prohlížel video, nenašel jsem ten kontejner, uvolňovač, fixaci někam do těžiště ...)

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Pilotovaná letadla”