Jak se starat o letiště - sekání,hnojení atd.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak se starat o letiště - sekání,hnojení atd.
Tak jsem udělal nějaký foto, respektive panorama, aby bylo vidět jak to tam vypadá. Dneska jsme to ještě sekali a už to vypadá jako letiště.
https://lh6.googleusercontent.com/-5cjW ... etiste.jpg
Na první fotce je vidět podklad. Na druhé celkový pohled na letiště po skončeném sekání.
https://lh6.googleusercontent.com/-5cjW ... etiste.jpg
Na první fotce je vidět podklad. Na druhé celkový pohled na letiště po skončeném sekání.
- Přílohy
-
- let2.jpg (432.65 KiB) Zobrazeno 2639 x
-
- let1.jpg (162.21 KiB) Zobrazeno 2639 x
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Už vidím jak tam s tím jezdíme.
Tam jsou sice 3 kouseky, ale tohle je ovšem jiná liga.
Cau kluci mam radost ze mame konečne svoje letište,není to lehky sehnat nakej pozemek,všechno je soukromí a to co jsem četl ze z orat a zaset to nam urcite nedovolí ale věrim ze sekaním to pujde taky,u nas pred domem byla trava takova ta ostrice,a taky to šlo.Ale ta sekačka dostavá dost zabrat,no je v zaruce
Tak z pohledu na monitor vidím, že to bude ještě dlouho trvat než tam s nějakou elektrou vzlétneš. Až pojedu okolo podívám se tam i osobně, ale tohle letiště nebude přílíš vyhovovat větším modelům a motorákům. Mrzí mne, že to musím být já kdo to zde vypustí, ale poloha blízko železniční tratě a obytných budov by mohla a v budoucnu zřejmě bude problém. To je potřeba říci na rovinu. Teď třeba to nikomu nevadí, ale časem se většinou najde někdo kdo bude mít pocit, že je potřeba tuto buržoazní zábavu zakázat a začne kverulovat a na otázce hlučnosti a bezpečnosti ti klidně to letiště zlikviduje.
Takových případů už zde pár bylo.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel nás to dneska taky napadlo, když jsme létali, ale jinde. Asi bude dobrý zajít za majitelem a popovídat si o tom. S tím povrchem je to bída, ale věřím, že se to zlepší. Záleží jestli nás bude víc na tu údržbu, něco to stojí a stát bude a ve dvou se to špatně táhne. Dneska jsme byli ve Voděradech a musím přiznat, že tam mají jiný typ trávy, proto jim tam stačilo sekat. No uvidíme, promluvíme si o tom s kamarádem. Ještě je čas couvnout.vitstar píše:Tak z pohledu na monitor vidím, že to bude ještě dlouho trvat než tam s nějakou elektrou vzlétneš. Až pojedu okolo podívám se tam i osobně, ale tohle letiště nebude přílíš vyhovovat větším modelům a motorákům. Mrzí mne, že to musím být já kdo to zde vypustí, ale poloha blízko železniční tratě a obytných budov by mohla a v budoucnu zřejmě bude problém. To je potřeba říci na rovinu. Teď třeba to nikomu nevadí, ale časem se většinou najde někdo kdo bude mít pocit, že je potřeba tuto buržoazní zábavu zakázat a začne kverulovat a na otázce hlučnosti a bezpečnosti ti klidně to letiště zlikviduje.
Co se týče prostoru tak mě to přijde dostačující, nikoli ideální, ale lepší než nic.
Myslíš tedy, že ten povrch bude potřebovat několik let sekání? Chtělo by to odborné oko aby řeklo zda to půjde nebo ne.
Tak takhle z fotky to opravdu nemůžu říct, ale v pátek jedu do Hradce tak se tam mrknu a pak ti k tomu napíšu bližší komentář.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Tak se nám nakonec podařilo sehnat lepší plochu na letiště. Je to na kopci mezi Rašovicemi a Olešnicí, někomu dobře známé místo kde se krásně létá a je to i oblíbené místo kolařů, posezení na krásném kopci.
Je to úplně jiný typ trávy, zřejmě pastva. Žádné kartáče. Asi to do jara potrvá než z toho bude ideál, ale plocha a okolí nemá žádné zápory. Ilustrační foto nakonec. Za kvalitu se omlouvám, je to focený mobilem a už bylo dlouho. Plocha je mírně z kopce a rozměry jsou cca 15x55m.
Je to úplně jiný typ trávy, zřejmě pastva. Žádné kartáče. Asi to do jara potrvá než z toho bude ideál, ale plocha a okolí nemá žádné zápory. Ilustrační foto nakonec. Za kvalitu se omlouvám, je to focený mobilem a už bylo dlouho. Plocha je mírně z kopce a rozměry jsou cca 15x55m.
- Přílohy
-
- Obraz042.jpg (71.11 KiB) Zobrazeno 2596 x
A nejlepší, že v okolí nejsou žádné domy ani železnice
no to je víc než dobrá zpráva, na té první ploše jsem se nakonec nebyl podívat, neboť v době kdy jsem okolo projížděl docela intenzivně lilo a já jsem prostě nechtěl promoknout. Čistě náhodou jsem v něděli ve večerních hodinách projížděl přes kopec do Olešnice a musím říct, že mne napadlo zda by se v těchto místech nenašlo kus prostoru na letiště a dnes koukám na net a ejhle našlo. I když 50m délka není bůhvíco, pokud létáš s většími modely tak zjistíš, že je každý metr dobrý. No a pokud to byla pastvina tak tam bude prorostlý drn což už je dobrý základ pro sekání.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
To je náhoda. My tam nahoře lítáme už dlouho, ale až teď jsme se dokopali zajít za majitelem a zkusit ho ukecat. Bez váhání nám pomohl a poskytl kousek louky.vitstar píše:
no to je víc než dobrá zpráva, na té první ploše jsem se nakonec nebyl podívat, neboť v době kdy jsem okolo projížděl docela intenzivně lilo a já jsem prostě nechtěl promoknout. Čistě náhodou jsem v něděli ve večerních hodinách projížděl přes kopec do Olešnice a musím říct, že mne napadlo zda by se v těchto místech nenašlo kus prostoru na letiště a dnes koukám na net a ejhle našlo. I když 50m délka není bůhvíco, pokud létáš s většími modely tak zjistíš, že je každý metr dobrý. No a pokud to byla pastvina tak tam bude prorostlý drn což už je dobrý základ pro sekání.
55m není moc, ale v tuto chvíli mám největší éro s podvozkem já (Zlín 130cm), takže to stačí. Není problém to kdykoliv prodloužit.
Povrch je o moc lepší než v Lípě, je to celkem souvislá vrstva trávy, ikdyž občas je tam nějaká díra, ale to se zasype.