Takže pokud máte také kvůli CTR v okolí nulový GRID, neznamená to ještě, že se tam nedá létat vůbec, třeba se stačí jen slušně zeptat
Lze létat v okolí letiště (CTR), kde je GRID 0m?
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 302 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Lze létat v okolí letiště (CTR), kde je GRID 0m?
Protože se kvůli letišti 2km daleko stalo okolí našeho města legislativně nelétatelným prostředím (kvůli CTR všude GRID 0m) a protože jsem tu měl oblíbenou "modelářskou" louku, kde odjakživa létali důchodci s Betama, mládež s koptérama a létajícíma hračkama a děti každou chvíli pouští draky, nedalo mi to a poslal jsem na místní letiště oficiální dotaz, jestli jim nevadí na tomto místě provozování mých RC modelů. Přiložil jsem mapku s vyznačeným místem létání a popsal, že se lety mých RC modelů provozují 2km od RWY mimo osu dráhy a že preferuji spíš menší EPP modely, převážně SUB250 kategorie. Hned druhý den mi ochotně odepsali, že v tom vůbec nevidí problém, ať létám dál a ještě poděkovali za dotaz.
Takže pokud máte také kvůli CTR v okolí nulový GRID, neznamená to ještě, že se tam nedá létat vůbec, třeba se stačí jen slušně zeptat
(A hlavně samozřejmě při létání u blízkého letiště dbát maximální opatrnosti)
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 0 Replies
- 3658 Views
-
Last post by Salaman
-
- 20 Replies