Lze létat v okolí letiště (CTR), kde je GRID 0m?

Co vše se vás bude týkat z hlediska legislativy, zákonů a nařízení, když budete chtít létat s RC modelem nebo dronem. Registrace, pilotní licence, testy, pojištění apod.
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 302 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Lze létat v okolí letiště (CTR), kde je GRID 0m?

Post by LEON »

Protože se kvůli letišti 2km daleko stalo okolí našeho města legislativně nelétatelným prostředím (kvůli CTR všude GRID 0m) a protože jsem tu měl oblíbenou "modelářskou" louku, kde odjakživa létali důchodci s Betama, mládež s koptérama a létajícíma hračkama a děti každou chvíli pouští draky, nedalo mi to a poslal jsem na místní letiště oficiální dotaz, jestli jim nevadí na tomto místě provozování mých RC modelů. Přiložil jsem mapku s vyznačeným místem létání a popsal, že se lety mých RC modelů provozují 2km od RWY mimo osu dráhy a že preferuji spíš menší EPP modely, převážně SUB250 kategorie. Hned druhý den mi ochotně odepsali, že v tom vůbec nevidí problém, ať létám dál a ještě poděkovali za dotaz.
Takže pokud máte také kvůli CTR v okolí nulový GRID, neznamená to ještě, že se tam nedá létat vůbec, třeba se stačí jen slušně zeptat ;) (A hlavně samozřejmě při létání u blízkého letiště dbát maximální opatrnosti)
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “1 - Legislativa leteckých modelů a dronů”