Letiště LKNM a modelářský klub

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
Milanduchodce
Nováček
Nováček
3
Been thanked: 4 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Letiště LKNM a modelářský klub

Post by Milanduchodce »

Chtěl bych se zeptat místních východočeských modelářů, jak je to s modelářským létáním na letišti LKNM v Novém Městě nad Metují. Jeden můj dlouholetý známý, modelář pan Vanický, mi říkal, že můžu létat na letišti pouze když budu členem modelářského klubu a budu platit členské příspěvky, asi 600 kč za rok. Je to opravdu tak? Opravdu mě nepustí provozovatel letiště s mojí Betou na místní letiště, dokud se nestanu členem? Před strašnou spoustou let jsem zde na letišti létal a nic jsem platit nemusel. To bylo ještě za časů modelářského klubu Elton, kterému šéfoval Béda Janáček. Kdyby se jednalo jen o těch pár stokorun, tak jim na ten provoz klidně přispěju, jen by mě zajímalo, jestli musím opravdu někde žádat o nějaké členství, když se tam budu chtít jednou za čas proletět s Betou.

Milan
RC model: Beta 1400, Eagle DW18, Timber, SkySurfer X8, SkySurfer Vector 850
RC vysílač: FrSky Taranis X9+
FPV brýle: SkyZone Sky02s

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
14
Has thanked: 219 times
Been thanked: 488 times

Kategorie modeláře:

Re: Letiště LKNM a modelářský klub

Post by REX »

Ahoj Milane

V roce 2019 jsem byl členem aeroklubu právě z důvodu, abych tam mohl chodit létat s jedním větším letadlem. Roční poplatek byl 500kč, ale vzhledem k tomu, že jsem tam nakonec za celý rok z nějakého důvodu nebyl ani jednou, jsem další rok už v platbách členství nepokračoval.

Jaké jsou současné podmínky netuším, roční poplatek 600kč by podle mého názoru odpovídal. Mám však teoreticky možnost nějaké bližší informace zjistit, dám vědět....

Podle mého názoru to bude platit stále, tím myslím, zaplacené roční členství a možnost si tak jít s Betou zalétat. Bude to mít však nějaké další podmínky, jako třeba že letiště bude ten den bez provozu, nebo něco podobného.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Ostatní modelářské diskuse”