:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Už vám někdy za letu uletěla křídla?

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
Odpovědět
Pajas
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Už vám někdy za letu uletěla křídla?

Příspěvek od Pajas »

Tak už mně to nedalo a musím založit nevé téma, zažili jste někdy, nebo nestalo se vám někdy (přímo vám, nebo někomu kosek od vás), že by vám za letu přímo upadla křídla? Mně ano a hledám někoho, kdo se mnou bude soucítit :D. Wing Dragon je naprosto super letadlo, protože volný pád, který není ničím zpomalovaný asi z 30 metrů přežije málokteré letadlo :-). Lítám dál.
Moje modely: Wing-Dragon, Thunderbird glider (odstavený), Sbach RC-Factory 800mm, FOX 1800 Pelikán, Bobík na gumu
Spektrum DX6i, OrangeRX, AR610
Videa z letů mých letadel: http://www.youtube.com/pav9sob

zdekar
Zkušený
Zkušený

Re: Už vám někdy za letu uletěla křídla?

Příspěvek od zdekar »

Tak už hledat nemusíš :) Jo, stalo se mi to. Nechal jsem Parabolica letět a šel si pro sluneční brýle (chvíli jsem neřídil). No a během chvilky se ve stejném místě co letělo objevil Karas se svým Braníkem a došlo k srážce. Byl to boj Elaporu proti balse a balsa vyhrála. Tedy zásek na křídla měl, ale letěl dál. Mě ovšem se tím nárazem přestrihly nylonové šrouby v křídle a tak se křídlo odtrhlo od trupu a zvolna padalo na zem. Trup padal o něco rychleji a asi z těch 30m spadnul na čumák. Celý předek se tak vychýlil doleva a poškodila se lipolka. No blbec jsem na ní pak ještě jednou lítal a vypadlo mi za letu napájení... takže další čenichovka (tentokrát křídla ale na letadle zůstala)... nárazem do země se mi ten čumák zas narovnal :D . Pak jsem baterii vyměnil a létám s ním dodnes :) Je to hodný akrobatický větroň a klidně ho můžu nechat na obloze kroužit a zatím se jít třeba občerstvit do auta... když po minutě přijdu, kouknu na oblohu, tak tam stále krouží, ale lepší, když je jinak nebe prázdné :)

Pak mi ještě sklaply za letu křídla na Aerobirdovi a tak nějak řízeně dopadl na zem... ale tam ta křídla zůstala s letadlem, i když hodně do V... tak nevím, jestli se to počítá? :)

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Křídla mi za letu neupadla, ale mám zkušenost se ztrátou pohonné baterie za letu :D Před mnoha lety jsem si koupil 4čl. Li-ion od Jeti, v době, kdy to ještě byla fakt drahá novinka. Měl jsem ho přidělaný k samokřídlu gumovým okem, jen pro zálet, že pak vyřeším připevnění baterie lépe dodatečně. Při prvním letu jsem si dovolil negativní přemet a gumové oko to nevydrželo :D Samokřídlo odlehčené od cihly baterek se pomalu sneslo na plocho z nebe, jako když se houpavě snáší list ze stromu. Hledal jsem pak ty drahý fungl nový Li-ionky na louce několik dní, ale marně.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Jj křídlo mě za letu upadlo, ale je to už hodně dávno, v mých začátcích, více než 20 let zpátky....

Model metrový slowflyer Porterfield, váha necelých 200 gramů, moje vlastní stavba a taky jsem se s tím naučil jako samouk létat.... Řízené S,V,M, křídlo upoutané k trupu gumičkou a pamatuji si do teď kde to přesně bylo a že jsem spadl do kukuřice, naštěstí ještě hodně nízké a tedy přehledné. To si tak letím a najednou koukám jak se křídlo oddělilo a začalo padat zlehka jako podzimní listí, zatímco trup si to zamířil nejkratší cestou čumákem do země. Křídlo dopadlo nepoškozené, zatímco trup s velkým poškozením, ale opravitelné a nakonec po čase znovu létal....

Jo a baterka mi z trupu vypochodovala v neděli.... Naštěstí zůstala viset na drátech, konektor se nerozpojil a to taky bylo jediné štěstí.... Normálně jsem s tím přistál na břicho do trávy bez jakéhokoliv poškození.... No a už udělal lepší zajištění baterek v trupu! :mrgreen:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

S těma akumulátorama je to jen potíž :) Nedávno jsem četl, že v nějakém městě používá policie pro dohlížení nad určitou oblastí (náměstí) FPV kvadrokoptéru na kabelu, takže se tam může nahoře vrtět celý den a vyjde to na provozní náklady asi i levněji, než silniční hlídka. Tomu říkám progresivní řešení pro elektrolety, a že na to museli přijít zrovna policajti :D
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ostatní modelářská témata“