Jak to funguje?
Jednoduše, řeknete například:
"Chci uvařit svíčkovou pro 4 lidi, nakup mi všechny potřebné suroviny."
Váš AI asistent zkoukne recept, co je potřeba na uvaření svíčkové a vše potřebné nahází do košíku. Na konci oznámí konečnou cenu, třeba 1100kč, kterou buď akceptujete a kliknete na objednat v aplikaci nebo webu Rohlíku, případně můžete říct:
"Hele, teď jsem docela švorc, potřebuju to snížit na 1000kč."
AI asistent najde levnější suroviny, hned je přehodí v košíku a můžete zaplatit. ChatGPT mi zboží pouze naházel do košíku, Claude Desktop mi nabízel rovnou i zaplacení a objednání, to jsem ale nevyzkoušel, protože jsem ve skutečnosti tu svíčkovou vařit nechtěl
Jak propojit AI s obchodem?
U ChatGPT je přidání eshopu Rohlík nejjednodušší, stačí pouze jít do menu Pluginy, zadat do vyhledávacího řádku Rohlik, kliknout na nalezený plugin a po jeho spuštění zadáte vaše přihlašovací údaje do Rohlíku.
U Claude Desktop si musíte ten konektor zhotovit ručně, ale je to jednoduché.
1) Nainstaluj a otevři Claude Desktop.
2) Jdi do: Settings → Connectors (někdy se to jmenuje Integrations).
3) Zvol Add custom connector.
4) Zadej:
- Název: Rohlik
6) Otevře se přihlášení do Rohlíku – přihlásíš se svým účtem a povolíš propojení.
Moje poznatky: ChatGPT propojení s pluginem Rohlik funguje pouze v textovém rozhraní, zatím ne v hlasovém Live režimu.
Vytvořil jsem přes AI jedno povídací video o nakupování na Rohlíku přes AI, protože na Youtube toho o tomto tématu zatím moc není:
Tady je ještě článek o propojení s AI přímo na webu Rohlíku:
https://www.rohlik.cz/stranka/mcp-server