Stejně jako Putin zjistil chybičku v západním světě " svoboda projevu" , která je nejvíce patrná když nějaký politik koupí média a ovlivňuje tak veřejné mínění.
Demokratické volby se pak stávají méně demokratické zkrátka cíleně ovlivněné

Já ve svých 50 létech kdy jsem zažil konec komunistického režimu a přechod na kapitalistický se vším dobrým a zlým, tedy udělal jsem si nadhled.
A dospěl jsem k tomu že právě Investiční bydlení
Je tou největší chybou a to nejen u nás proto výše píšu jako západní chybička.
Kromě prudkého zvednutí cen bydlení to má daleko více negativních efektů:
1) ceny bydlení
2) ceny stavebního materiálu
3) ceny pozemků
4) horší možnosti stěhování za prací
5) ekologický dopad k tomu musím uvést příklad, Praha kde je bydlení díky investičnímu bydlení nejdražší donutila situace lidé k nákupu například bydlení 40+ km od Prahy ať pracují v Praze a k tomu si tedy většinou musí koupit auto a dojíždět do zaměstnání tam a zpět.
A pak už mě přijde že je téměř jedno jestli mají předražené EV nebo auto na spalovací motor, prostě kdyby tady neexistovalo investiční bydlení tak budou bydlet lidé tam co pracují a nemuseli by jezdit kupa km tam a zpět nehledě na čase který s tímto zabíjí, možná by vydrželi občas raději déle v práci kde by si vydělali, to je otázka?
6) desítky miliard které se vyplácí na příspěvek na bydlení a vytváří se z lidí " bílé cikáni" nebo horším slovem "žebráci" a to se týká mladých a co je horší i důchodců kteří celý život pracovali a zdraví jim už nedovolí už pracovat a lidé z vesnic se většinou ani jak do nějaké práce nemohou dopravit.
Řešení zrušit investiční bydlení, vysokou daní na bydlení ve kterém nebydlí majitel.
Myslím tak vysokou daní kterou by nemohl jen majitel převést na nájemníka.
Samozřejmě to není tak jednoduché, a vyžadovalo by to plán aby lidé co investovali do investičního bydlení měli existenční jistotu že je zcela necháme "padnout"

Nejlépe se každý stará o vlastní bydlení

Sám bych asi něco tratil protože můj dům co jsem si ho koupil dříve za 650 000kč a vlastními silami rekonctruoval by dnes tabulky pojišťoven viděli na 12 000 000kč
Jen doplňuji aby někdo nemohl říci že jen "brečím" a že jsem neschopný a ty známé řeči že každý šikovný člověk si na bydlení vydělá

Když se postaráme o dostupné bydlení, bude více peněz které se znovu budou otáčet v ekonomice a na místo dluhů můžeme vytvářet silnou ekonomiku.
7) lidé nemají jistotu a žijí ve stresu a tím se zvětšují i náklady na zdravotnictví.
Vše souvisí se vším

Jaké máte na moji "Teorii" názor vy?
A prosím politiku sem né, jen na systémové řešení