:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Depronový Horten Ho-229 V3

Poletuchy do celkové hmotnosti 250g.
REX
Admin
Admin

Re: Depronový Horten Ho-229 V3

Příspěvek od REX »

Kamufláž hotová! Hmotnost je nyní rovných 80 gramů.

Z důvodu zvýšení hmotnosti se mírně změnilo těžiště i přesto, že jsem vše co šlo přesunul úplně dopředu. Těžiště je nyní asi o 5mm víc vzadu, než při předchozích letech. Dneska jsem provedl i jeden zkušební let a kupodivu se to na letových vlastnostech vůbec neprojevilo!

Ještě mi zbývá dořešit uchycení krytu baterií a mám komplet hotovo! První model, prototyp, je tedy plně funkční a úspěšně létá 8-)
IMG_20250227_094100.jpg
IMG_20250227_094107.jpg
IMG_20250226_215250.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Moc pěkná práce, Rexi 8-) A už se moc těším na dmychadélkovou verzi ;)
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Děkuji.... S dmychadly mám momentálně trochu zamotanou hlavu, ale snad vyberu ty správné včetně reglů!

Každopádně dneska jsem vylétal dohromady další čtvery baterky, pak se mi vybila vysílačka.... :roll:
Létá se s tím zase o chlup jinak, za letu to konečně začalo vypadat pěkně díky kamufláži a ještě jsem trochu ladil velikosti výchylek. Dokud to bylo bílé, přišlo mi že létal (hlavně reagoval na řízení) o chlup lépe. Je možné že to je díky tomu posunu těžišti, normálně bych řekl že je moc vzadu, ale zase bez motoru plachtí dobře, podle představ... Tak uvidím co z toho nakonec vykouzlím :lol:

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Sice chodím létat na louku, ale je únor a tráva je skoro jako strniště.... spodní část modelu dostává pěkně zabrat!
IMG_20250227_191501.jpg

joskapilot
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od joskapilot »

Moc pěkný i ten pohon se mě líbí, jak to jde za vrtulí tak to bude hodný :D

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

joskapilot píše: 27 úno 2025 20:22 Moc pěkný i ten pohon se mě líbí, jak to jde za vrtulí tak to bude hodný :D
Jó pohon to byla docela komedie! Vybrat jsem to následovně:

...motor by mohl být asi tento na 1S (už létá v Kadetu a v LaVentolině), zjistil jsem že na 1S nefunguje regulator, objednal jsem variantu pro 2S, takže k němu teda jinou vrtuli, takže asi tuto: 3-palcovou, 2-listou, průhlednou a k tomu napájet asi z těchto baterek co jsou doma (2S 150mAh)

.....a ono to všechno docela dobře funguje, vrtule skoro není vidět, tah to má tak akorát, umí to svižně stoupat, na stopkách mám nastavených 5 minut motoru, ale úplně striktně to nedodržuji, beru to orientačně, že je akorát čas k přistání a zatím jsem dobíjel od cca 90 do 110 mAh, takže je ještě rezerva...

Takže myslel jsem si že to bude nějak a je to úplně jinak, ale spokojenost a váha 80 gramů je perfektní 8-)

A ještě pro úplnost který je to motor + regulátor:
https://m.banggood.com/cs/AEORC-RC-Powe ... rderdetail
Varianta regulátoru pro 2S!

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Když už jsem si dal práci s formou na výrobu modelu a vším kolem toho a nyní můžu relativně snadno vyrábět díly pro další modely, napadají mě různé varianty podle druhu pohonu, které by se daly postavit:

1) prototyp s jedním motorem v čumáku a s vrtulí, momentálně nejjednodušší řešení pro umožnění dostat model do vzduchu, zjištění letových vlastností, polohy těžiště atd. Splněno! 8-)

2) halová varianta, ideálně na 1S Li-Pol a s hmotností do 60 gramů, jak jinak než opět motor s vrtulí v předu.

3) plnohodnotná 2-motorová dmychadlová varianta napájená 3S Li-Pol, kde už bude potřeba vyztužené křídlo z důvodu předpokládané vyšší hmotnosti a úpravou povrchu pro celkově vyšší odolnost křehkého a měkkého depronu
Hmotnost je stále plánovaná do 250-ti gramů!

4) bezmotorová varianta pro létání na svahu, tady ale nedokáži odhadnout jestli a jak bude létat a s jakou nejvhodnější hmotností?

5) model poháněný jedním raketovým motorem, umístěným někde na hřbetě modelu, pro snadný přístup a manipulaci s motorem při létání. Model by měl mít opět velmi nízkou hmotnost pro možnost použití menších, lehčích a hlavně levnějších raketových motorů.

6) model poháněný dvěma! raketovými motory umístěnými v rourách a zapalovanymi elektrickými palníky pro snadné a synchronní starty motorů! Tam už je ale spousta různých drobných problémů, jako jsou snadné výměny motorů, snadná montáž palníků, spolehlivost a v neposlední řadě tepelně odizolované tahové roury, aby přistálo stejné množství materiálu letadla jako startovalo.... ale myslím že i to všechno je zvládnutelné :twisted:

7) přidávám pohon gumovým svazkem a volný model bez RC.... V tom případě nutnost nějakého zesílení, překližkové vestavby pro svazek, jinak by došlo ke zborcení trupu.

.....ale tak malé turbíny které bych do toho nacpal ještě nevyrobily a ani nikdy nevyrobí, to jedině postavit v jiném měřítku :lol:

BeneFitmodel
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od BeneFitmodel »

Boží a rozhodně dávám palec nahoru! Škoda že zde není.
Pokud by se do seznamu možných pohonů přidal gumový svazek, tak by z toho byla úžasná Dvacetinka.
Doporučuji projekt komplet představit na minimakety.cz ;)
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Moc děkuji...
Ten palec nahoru mi taky popravdě někdy chybí!
Pohon gumovým svazkem mě vážně vůbec nenapadl! A možná by i moc pěkně létalo při té váze, jen by to v tom případě chtělo udělat nějakou konstrukční překližkovou vestavbu pro svazek, jinak by se to zbortilo...ale dobrý nápad. Ale nevím jestli v mém podání realizovatelný.
A minimakety.cz nechám zatím ,,otevřené,, ;)

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Další vylisovaný díl, tentokrát nově s naznačenými křidélky (elevony) pro snazší vyříznutí.
IMG_20250302_114558.jpg

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modely do 250g“