Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
La Ventolina
- LEON
- Admin
Re: La Ventolina
Lítá to fakt parádně! 

Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete
(Pro přidání pište SEM)

- REX
- Admin
Ano litá a to ještě určitě nebyly limity co dokáže, určitě se s tím dá létat na velmi malé ploše, osobně vyzkoušeno a na opravdovou minimálku myslím taky ještě nedošlo, no a na jaře nebo v létě se těším na termiku, jen se trochu bojím aby neuletělo.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Admin
[ytube]eBxiVQiXwGo[/ytube]
Dneska jsem se úplně náhodou poprvé v životě dostal k létání v hale... Přes jednoho známého, že jdou létat do haly, jestli nechci přijet. No nenechal jsem si to ujít a za hodinu a něco už jsem tak byl, přes půl hodiny autem daleko a ještě v dnešním zimním počasí na cestách....
Ventolina byla dobrá volba, snad nejlepší na létání v hale z letadel, které jsem si s sebou vzal. Hodnotím nejen já, ale i můj dvorní zalétávací pilot (nejstarší syn
) jako velmi povedené
a to nejen letadlo samotné, ale i naše první létání v hale.
Dneska jsem se úplně náhodou poprvé v životě dostal k létání v hale... Přes jednoho známého, že jdou létat do haly, jestli nechci přijet. No nenechal jsem si to ujít a za hodinu a něco už jsem tak byl, přes půl hodiny autem daleko a ještě v dnešním zimním počasí na cestách....
Ventolina byla dobrá volba, snad nejlepší na létání v hale z letadel, které jsem si s sebou vzal. Hodnotím nejen já, ale i můj dvorní zalétávací pilot (nejstarší syn

- LEON
- Admin
Moc pěkné Rexi! Při tom prvním startu jsem čekal, že frajersky prolítneš tím košem
Já jsem se taky ještě nikdy k létání v hale s RC modely nedostal. Teď mě tak napadá, co by vlastně říkala EU legislativa na létání v hale s RC modelem, který by byl těžší než 250g a byl dokonce vybavený kamerou? Byl by stále nutný piloťák, případně spotter s piloťákem a všechny ty formality kolem, i když by se létalo pouze v hale?

Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete
(Pro přidání pište SEM)

- REX
- Admin
Však taky pár ran o zeď dostala, myslím že jednu i o tu branku, naštěstí je to lehké a na čumáku nic co by se dalo poškodit, fakt dost ideální letadlo pro halu.
A víš co nám může celá slavná EU, viď?!
a v hale tuplem! 
A víš co nám může celá slavná EU, viď?!

- REX
- Admin
La Ventolina se v hale maximálně osvědčila, dokonce s ní jdou létat osmičky napříč haly! S ostatními letadly včetně lehkého depronového Bristola to dám jen podél (teda krom speciálu Plantraco, to by létalo snad i na prostornějším WC)
A jelikož mám kupce, tak mě napadlo že postavím další, vylepšenou verzi s hmotností do 50-ti gramů!
A jelikož mám kupce, tak mě napadlo že postavím další, vylepšenou verzi s hmotností do 50-ti gramů!

- REX
- Admin
La Ventolina má ode dneška nového šťastného majitele, který si ji hned na první dobrou vyzkoušel bez problémů v hale! To ukazuje nejen na dobré zkušenosti pilota, ale i na velmi dobré nezáludné letové vlastnosti modelu a jeho příjemnému a pohodovému ovládání .
A já se tímto pouštím do stavby Mk.II s cílem pokud možno rychlé stavby a letové hmotnosti do 50 gramů! Tak uvidíme jak se podaří...
Jak rychle nevím, ale jinak to půjde
A já se tímto pouštím do stavby Mk.II s cílem pokud možno rychlé stavby a letové hmotnosti do 50 gramů! Tak uvidíme jak se podaří...

Jak rychle nevím, ale jinak to půjde

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- REX
- Admin
Podle datumu koukám že mi to trvalo 3 měsíce!! Takže rychlá stavba se nekonala, ale druhá představa o hmotnosti do 50 gramů splněna!
je to až neuvěřitelné, ale letadélko má 47 gramů, při použití stejného vybavení jako u první verze!
Ale o 1 mm slabší Depron, méně lepidla a použití pevného pylonu místo vyklopneho udělalo své a váha je taková jaká je.... Ještě bych mohl použít asi o 3 gramy lehčí přijímač
La Ventolina Mk.II už včera letěla, respektive jsem udělal 2 krátké skoky vzduchem, protože se zase rozfoukalo a přeci jen to skoro nic neváží.

Ale o 1 mm slabší Depron, méně lepidla a použití pevného pylonu místo vyklopneho udělalo své a váha je taková jaká je.... Ještě bych mohl použít asi o 3 gramy lehčí přijímač

La Ventolina Mk.II už včera letěla, respektive jsem udělal 2 krátké skoky vzduchem, protože se zase rozfoukalo a přeci jen to skoro nic neváží.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- LEON
- Admin
Jak je Rexi u takto lehkého modelu znát ten pevný pylon oproti sklopnému?
(Pro přidání pište SEM)

- REX
- Admin
Zatím nemůžu srovnávat, moc jsem toho s tím nenalétal...
Ale když jsem s tou první létal v hale, pylon jsem zalepoval páskou aby se nesklápěl, protože při vyklápění a sklápění vznikají na model určité nežádoucí vlivy a když se to nedělá jemně, model má snahu houpat a v hale je to nepříjemné, protože toho místa je tam málo a není moc času ještě kompenzovat tyto nepříjemné vlastnosti.
Při létání venku by byl sklopný určitě vhodnější, lepší kluz...
Ale když jsem s tou první létal v hale, pylon jsem zalepoval páskou aby se nesklápěl, protože při vyklápění a sklápění vznikají na model určité nežádoucí vlivy a když se to nedělá jemně, model má snahu houpat a v hale je to nepříjemné, protože toho místa je tam málo a není moc času ještě kompenzovat tyto nepříjemné vlastnosti.
Při létání venku by byl sklopný určitě vhodnější, lepší kluz...