Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Dokonáno jest!
Dnes ve 13.hodin první let, řídil opět syn. Letí! Krásně, nezáludně, bez potřeby trimování, jen budu muset zvětšit velikost výchylek kormidel pro snazší a ochotnější zatáčení, jinak zatím není co vytknout....
Takže těch několik měsíců práce, od výroby forem, přes ohřívací pec až po lisování dílů se mi vrátily a odměnou je krásně létající model hned na první dobrou. Mám radost
IMG_20250223_125152.jpg
IMG_20250223_125155.jpg
Bohužel dost bídné fotky, omlouvám se, dnešní počasí moc nenahrávalo pořízení lepších.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Bude Rexi video? Z fotek se letový projev odezírá fakt špatně
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
Lítá to krásně! Kolik Ti vyšla váha a jaká je motorizace a baterka?
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
Děkuji létá opravdu pěkně, těžiště jsem trefil myslím velmi dobře, ale budou drobné úpravy ohledně výchylek elevonů a nic víc mě po prvním letu momentálně nenapadá. Dostane samozřejmě nějakou kamufláž
Jedná se o depronový Horten Ho-229 o rozpětí 84cm, tj. měřítko 1:20, první létající kus vyrobený vakuovým lisováním 3mm desek. Poháněný jedním 5g motorem uprostřed v čumáku, s 3-palcovou vrtulí a napájený přes 5A regulátor z 2S Li-Pol 150mAh. Elevony ovládají cca 2-gramová serva.
Původní myšlenka byla mít hmotnost kolem 50g, ale určité komplikace s miniaturním přijímačem který jsem nakonec nemohl použít a s regulátorem, který jsem si myslel že je na 1S, ale koupil jsem 2S variantu nakonec dostaly váhu modelu o něco výš, ale rozhodně není vůbec špatná
Pokračování létání s Hortenem. Dneska v podvečer troje baterky. Bohužel jsem vyrazil docela pozdě a světelné podmínky se rychle zhoršily a navíc jsem si nevzal brýle, ale i tak parádní létání!
Po včerejším prvním letu jsem upravil velikost výchylek a letadlu to velmi prospělo! Velmi ochotně začlo zatáčet, krásně mění zatáčky levá -pravá, osmičky jdou létat na prostoru jen o málo větším než je zhruba tenisový kurt! Při ostrém točení na co nejmenším poloměru a několikrát za sebou o 360⁰ umí letět ve velmi ostrém náklonu, doslova se dá postavit na ,,ucho,, (které nemá)
Po dnešku jsem opravdu velmi příjemně překvapený z letových vlastností! Bohužel jsem byl bez fotografa/kameramana, ale jen to půjde, zase něco zajímavého co umí, natočíme.
Navíc už má potenciál vejít se do haly. Na to jsem velmi zvědaví, ale jelikož je čím dál lepší počasí, zkoušet to teď nebudu, možná další zimu....