Nový rok

Za domácí letiště považujeme to Rašovické. Tudíž tato sekce patří výhradně akcím a dnům příjemně stráveným na ploše. Zde budou zveřejňováný nejen dny, kdy proběhne létání, ale i fotografie, videa a zážitky. Sekce je především pro východočechy, ale jiným vstup pochopitelně nezakazujeme. (Pouze pro registrované)
tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel
13
Věk: 25

Re: Nový rok

Příspěvek od tomáš-lično »

Já lítal 24. ráno v osm ;) totální bezvětří,sluníčko,paráda :) akorát na toho Silvestra a Nový rok,to bude spíš o tom se jen sejít a pokecat :) no tak se asi taky pochlubím :D já dostal podpis rodičů na přihlášku k výcviku na větroně :) tak snad z jara začnu :) šetřím na to od léta a ještě seženu v létě nějakou brigádu,snažím se si to zacvakat ze svýho....:)
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

hashpi
Zkušený
Zkušený
11
Věk: 47

Příspěvek od hashpi »

Tak to je skvělé ;) Ať ti to vyjde. Já se k tomuhle nikdy neodhodlal. Když si kurs na větroně dělal spolužák tak jsem to měl do klubu daleko a špatné spojení. Když pak bylo auto a nebo motorka tak už jsem měl zase leteckou pauzu a jiné starosti :twisted: :oops: :lol: A nyní, když jsou letadla skoro na prvním místě tak mám zase rodinu a málo času. Kamarád mne láká že mne sveze tak se musím někdy v létě za ním zastavit :mrgreen:

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Příspěvek od REX »

tomáš-lično píše: no tak se asi taky pochlubím :D já dostal podpis rodičů na přihlášku k výcviku na větroně :) tak snad z jara začnu :)

Tady tiše závidím a přeju ti ať se daří, seženeš co nejdřív dostatek peněz a můžeš létat!
Když mi bylo nějakých 14let (což si myslím, že je teď tak zhruba tobě) tak jsem byl s rodiči na nedalekém aeroklubáckém letišti poptat se na podmínky výcviku létání na větroni. Celkem nás nejdřív zarazilo, že by mě vzaly ihned a posadily do éra a učily ale hlavně nás odradily ceny, které chtěly za vytažení navijákem, nebo motorovým érem nahoru. Plus k tomu platit letový čas výpujčky větroně... no prostě po výcviku by mě den ztrávený na letišti, respektive ve větroni v luftu stál nějakých X-tisíc kč! Nepamatuju se přesně ale asi 2-3tisíce, což bylo před dvaceti lety dost peněz. Ono ani dnes to není úplně zanedbatelná částka.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel
13

Děkuju :) určitě je to peněz dost,ale pak po výcviku záleží čistě na pilotovi kolik prolítá,ikdyž tuším že nějaký povinný minimum tam je :) a líbí se mi že se to neplatí nárazově,ale postupně a pořád je to nejlevnější varianta skutečného létání :)

vitstar
Plodný uživatel
Plodný uživatel
14

Příspěvek od vitstar »

Tak k tomu výcviku gratuluji,
Já kdysi cca v r. 1976-77 chtěl v tehdejším Svazarmu absolvovat plachtařský výcvik. Byl jsem bohužel vyřazen před zahájením z mně tehdy neznámých důvodů. Prostě politicky nespolehliví do vzduchu nesměli :oops:. No, ale v průběhu let jsem se k řízení několika letadel dostal. naposledy to bylo letos v září kdy jsem letěl 1 hod Cesnou 152 z Jaroměře. Dostal jsem od rodiny poukaz pilotem na zkoušku k narozeninám a musím říci. že mimo startu a přistání jsem si to celé odřídil sám a nebýt toho, že mi doktoři už neschválí zdravotní způsobilost pro pořízení pilotního průkazu, tak bych do toho šel a to hned. Tak ti můžu jen popřát hodně zdaru a tiše závidět. :cry: Je to zážitek, který v tobě zanechá hlubokou stopu 8-)
Jinak do nového roku všem hodně zdraví a stejný počet přistání jako startů. :D

tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel
13

Děkuju moc! budu muset omezit modely,ale v tomhle případě to moc nevadí :)

martin104
Plodný uživatel
Plodný uživatel
14
Věk: 46

Příspěvek od martin104 »

Ahojda ve spolek. Tome tobě samozřejmě patří veliká gratulace a doufám,že se potkáme na Nový rok kolem 13 na letišti. Na létání to asi moc nebude,ale kus řeči pořídíme :D

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Příspěvek od REX »

To někdo s érem dáte! Já se vrátil před chvílí, byl jsem půl hodiny ve vzduchu s nenáročným Easystarem.... parádní odreagování po vánoční žranici :twisted:
A meteo z nedalekého aeroklubu 3,5°C pod nulou a vítr v nárazech 3,6m/s. Chce to rukavice, ale dá se ;)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

tomáš-lično
Plodný uživatel
Plodný uživatel
13

Dík,já byl dneska v Lupenici... motor mě zlobí a to hodně! ... uvidím,kdyžtak zítra vezmu Foxe!

hashpi
Zkušený
Zkušený
11
Věk: 47

Příspěvek od hashpi »

Já měl nabité baterky a vše připrveno k letu ale nakonec jsem se musel věnovat rodine :roll: tak to musím odložit na zítra.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Letecké akce v Rašovicích“