Mustang P 51

Vše co se týká spalovacích motorů a modelů jimi poháněných.
Odpovědět
martin104
Plodný uživatel

Re: Mustang P 51

Příspěvek od martin104 »

Dnes už Mustang vypadá jako letadlo. Zatím nemám nasazen motorový kryt - ten dám až po záletu. Trochu mám obavu že musí bejt motor hlavou dolu,ale snad to nebude problém.
Přílohy
Mustang spodek.JPG
Mustang spodek.JPG (115.77 KiB) Zobrazeno 2440 x
Mustang z boku.JPG
Mustang z boku.JPG (117.53 KiB) Zobrazeno 2440 x

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Pěkný! Pilota jsi poučil jak to řídit? :)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Prosím o radu. Nemáte někdo zkušenost jak nastartovat motor co je hlavou dolů?? Nejdřívě mě nešlo natáhnout palivo a pak se mě zas motor přehlastal a zalila se hlava palivem. Musel jsem vyšroubovat svíčku nechat vytéct palivo a další pokus se nepovedl. Vyndal jsem motor ven dal do svěráku a hned chytnul na drcnutí. Prosím poraďte.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

když se ti přechlastá, tak to palivo vylij výfukem a pootáčej vrtulí, aby mohlo vytéct. Jinak nasátí ap. jde i hlavou dolů po nějakým tom cviku :) Jinak jedině stojan na letadlo a nasát si na zádech. Ale měl by nasát i hlavou dolů bez problémů, když ucpeš prstem karbec. Pokud nenasaje, tak zkontroluj nádrž v jaké rovině máš hladinu vůči karbecu. Ovšem 8.5 ccm to bude žihadlo jak pes :)
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

To bude žihák jak hrom , váží přez 3 kila ;) . Jen musím nějak dostat cvik s tím startováním. Nechce se mě převrtávat díry v přepážce abych mohl dát motor do boku. Tak zejtra zas zkusím další pokus. V nejhorším budu muset opravdu udělat stojan

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Osobně bych dal motor do boku. Jednak z praktického hlediska a jednak právě z toho "uchlastávání". Jenomže Martin si nedá říct. :lol:
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

vitstar
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

No nejjednodušší je startovat ve stojanu hlavou nahoru. Jinak Karasova rada má co do sebe, určitě je to bez problémů. Ale i nastartování motoru hlavou dolů se dá nacvičit. Zásadní fígl je nenasávat palivo a hned po dvou až třech protočeních okamžitě nasadit žhavení. Většinou to takhle funguje. :mrgreen: Je to věc praxe vyzkoušet, co motor ještě zvládne :mrgreen: Pak existuje ještě jedna pomůcka a tou je starter!!! :shock:

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

No startér je základ. Teda aspoň pro mě :::::::::)))))))))))) Stačí, že su bez nohy, ještě bez ruk a bez nervů ::::))))) To už by bylo moc ::)))))
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Karas: nic se převrtávat nebude :lol:
Dneska jsem splodil stojánek jen tak na rychlo z OSB desky a už motor šlape jak hodinky :lol: . Já ho naučím ;)
Děkuji všem za rady , příště zkusím motor natočit dle rady vitstara ;) to by vtom byl čert aby to nešlo. Ještě furt zvažuju, když je to novej motor,jestli tam pak nepřidám do paliva 80/20 trochu nitra jen tak 1% aby se zlepšila spolehlivost.
Muj výtvor je zde http://martin104b.galerie.cz/5629725-mu ... 1#84908210

vitstar
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

šikulka :lol: :mrgreen: a pak že to nepůjde :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Modely na spalovací motory“