Mustang P 51
Mustang P 51
Ahoj, včera jsem si dovezl překrásného Mustanga P 51, výrobce je PHOENIX MODEL , hlavně letadlo má mnou vysněný zatahovací podvozek .
Rozměry:
rozpětí 1420 mm
délka 1230 mm
letová hmotnost bude někde kolem 2600 - 3000 g.
motor bude buď 2takt ASP 52 8,5 ccm, nebo 4 takt ASP 70 FS 11,5 ccm (4 takt by byl samozřejmě lepší)
Dnes jsem vše vybalil z igelitu a kochal se pohledem na éro. Na sucho jsem poskládal vše do kupy a vypadá to, že budou k sobě díly pěkně pasovat, jsou rovné a dostavba bude příjemnou zábavou. Jediné co bude potřeba ,tak přežehlit a nebo přefouknout fénem potah,aby se pěkně došponoval. Zběžně jsem prohlédl krabici opravdu, je vše potřebné k dostavbě součástí stavebnice. Více velkých fotek bude u mne v galerii. Poznatky ze stavby budu psát sem.
Rozměry:
rozpětí 1420 mm
délka 1230 mm
letová hmotnost bude někde kolem 2600 - 3000 g.
motor bude buď 2takt ASP 52 8,5 ccm, nebo 4 takt ASP 70 FS 11,5 ccm (4 takt by byl samozřejmě lepší)
Dnes jsem vše vybalil z igelitu a kochal se pohledem na éro. Na sucho jsem poskládal vše do kupy a vypadá to, že budou k sobě díly pěkně pasovat, jsou rovné a dostavba bude příjemnou zábavou. Jediné co bude potřeba ,tak přežehlit a nebo přefouknout fénem potah,aby se pěkně došponoval. Zběžně jsem prohlédl krabici opravdu, je vše potřebné k dostavbě součástí stavebnice. Více velkých fotek bude u mne v galerii. Poznatky ze stavby budu psát sem.
- Přílohy
-
- IMG_1796.JPG (113.67 KiB) Zobrazeno 6059 x
-
- IMG_1798.JPG (114.45 KiB) Zobrazeno 6060 x
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mustang P 51
Paráda! Jaký tam jsou kola? Má nějaký vzepětí, podle fotek se mi nezdá.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Na fotkách to není poznat,ale má mírné vzepětí. Kola jsou 60mm tak to bude na trávu tak tak myslím , že ho přesvědčím a přistane.
Tak přistát to určitě zvládne. Jenom je otázka jak. jinak pěkné
Dneska jsem začal dávat pomaličku letadlo do kupy. Přežehlil jsem žehličkou nerovnosti na potahu ( některé byly někde vcelku velké ) a osadil serva na křidélka včetně závěsu a táhel. Musím pochválit výrobce, protože šachty připravené pro serva jsou přesné a nemusel jsem nic upravovat. Návod je sice v angličtině,ale je vněm kupa obrázků, tak zatím zvládám stavbu v pohodě.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Paráda! Těším se na fotky. Jsem zvědavej, jak dlouho vydržíš koukat na nedodělaný model.martin104 píše:Dneska jsem začal dávat pomaličku letadlo do kupy. Přežehlil jsem žehličkou nerovnosti na potahu ( některé byly někde vcelku velké ) a osadil serva na křidélka včetně závěsu a táhel. Musím pochválit výrobce, protože šachty připravené pro serva jsou přesné a nemusel jsem nic upravovat. Návod je sice v angličtině,ale je vněm kupa obrázků, tak zatím zvládám stavbu v pohodě.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Fotky jsou průběžně doplňované do moji fotogalerie http://martin104b.galerie.cz/5629725-mustang-p-51 .
Karas:
je opravdu těžké chodit kolem nedodělaného letadla, neustále mne to svádí sednout si k tomu a pokračovat .
Karas:
je opravdu těžké chodit kolem nedodělaného letadla, neustále mne to svádí sednout si k tomu a pokračovat .
Dnes jsem konečně slepil letadlo, teď už budu jen čekat na serva a motor.
- Přílohy
-
- IMG_1924.JPG (115.51 KiB) Zobrazeno 5981 x
-
- IMG_1922.JPG (115.79 KiB) Zobrazeno 5981 x
Vypadá parádně.
Model se pomalu oživuje , v pondělí jsem dovezl motor ASP 52 8.5ccm 2T a teď ho budu zabíhat na prkně. Pokud vše dobře dopadne, v sobotu dokoupím další součástky ( serva , přijímač ) a budu sestavovat. Zatím jsem si dal předsevzetí, že by zálet mohl dopadnout 8. května. Jediné co mne překvapilo je, že budu muset dát motor hlavou dolů.