Nové letecké raketové motory Tendera TSP a celá jejich výkonnostní řada si zaslouží své vlastní vlákno. Nějaké osobní zkušenosti už mám a hlavně je i několik natočených videí, tak bych to chtěl mít na jednom místě a třeba to i přes vyšší cenu motorů přiláká i další zájemce o tohle překrásné a kolikrát i trochu divoké létání
Letové video volného depronového samokřídla Variante75 s motorem TSP L-1
Video volného balzového modelu Iskra s motorem TSP L-2
(model je původně navržený pro pohon motorem TSP L-2HP -zvýšený výkon, ale ten se mi s ve spojení s tímto modelem zatím nepodařilo zkrotit.... ono i s obyčejnou L-2 to je obvykle 50:50)
No a nakonec samozřejmě můj oblíbený Komet s motorem TSP L-4....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
V týdnu jsem dostal od jednoho staršího zkušeného, dlouholetého modeláře, který už kvůli zdravotnímu stavu téměř přestal létat, malý, volný, balzový model stíhačky poháněný raketovým motorem, původně stavěný pro pohon motorem Rapier L1, který už se nevyrábí, ale do kontejneru krásně pasuje současný TSP Tendera L-1. Vydal jsem se ho dnes tedy odzkoušet. Po delší době konečně zase let se zapáleným raketovým motorem, který má rozhodně svoje kouzlo a příjemný kouřový doprovod a smrádek
Kameraman bohužel úplně nezvládal vytvořit něco použitelného, tak alespoň pár letových fotek z videa, minimálně pro mě jako údaj kdy a jak jsme létaly....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...