Orion (Fara)
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orion (Fara)
Serva zatím ještě nemám tak pokračuju ve stavbě trupu, ale už toho moc nechybí Nejspíš se pak zaseknu na lisování kabiny a zhotovení laminátového krytu motoru . Kryt bude asi nejlepší vyrobit v negativní formě. Přemýšlím jestli mám kopyta vyrobit ze dřeva a nebo ze sadry. Pánové z čeho děláte kabiny? petlahev,durofol, plexi,...?
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Už aby přišly ty serva Jinak už zbývá ten kryt, kabina, vybrousit, smontovat a potáhnout
Naposledy upravil(a) hashpi dne 19 úno 2015 14:45, celkem upraveno 1 x.
- REX
- Mazák
hashpi píše:Serva zatím ještě nemám tak pokračuju ve stavbě trupu, ale už toho moc nechybí Nejspíš se pak zaseknu na lisování kabiny a zhotovení laminátového krytu motoru . Kryt bude asi nejlepší vyrobit v negativní formě. Přemýšlím jestli mám kopyta vyrobit ze dřeva a nebo ze sadry. Pánové z čeho děláte kabiny? petlahev,durofol, plexi,...?
...tak za mě jednoznačně durofol
Tohle jsi četl: http://RCfree.EU/viewtopic.php?f=9&t=546
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
už jsem na to koukal ;)taky dobrý. Na rcmanii nebo někde na netu jsem narazil ještě na vakuování pomocí vysavače, tak bych to chtěl zkusit.Kdysi dávno jsem to nahřival v oleji , myslím, že to byla pet a nebo celuloid. A nebo zkusit ještě jak psal vitstar kopyto navléknout na petku a horkovzdušnou pistolí objet dokola. Možností je víc než dost
Teď jsem začal dělat kopyto na kryt motoru. Zatím nevím, zda vyrobit ještě negativní formu na laminování a nebo to naplácat přímo na kopyto. Podle Fary je kryt zhotoven kašírováním, ale to jsem nikdy nedělal.
Teď jsem začal dělat kopyto na kryt motoru. Zatím nevím, zda vyrobit ještě negativní formu na laminování a nebo to naplácat přímo na kopyto. Podle Fary je kryt zhotoven kašírováním, ale to jsem nikdy nedělal.
Kašírování ? Do formy nějaký separátor, olej třeba. A rozmočit nasekaný papír třeba v herkulesu a touto kaší to zevnitř naplácat ::))) Po důkladném proschnutí relativně lehké a relativně pevné. Nebo ve vodě změklou papírovou páskou zevnitř vylepovat a vrstvy promazávat opět disperzí.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju, tak to bych mohl vyzkoušet Přece jen se mi teď nechce smradit v baráku s pryskyřicí a venku je zima. Takhle to můžu dělat v klidu doma v teple. A když to nebude moc pevné, tak to pak vyrobím z laminátu.
S tím kašírováním je problém v tom, že vrstva papíru musí být silnější než laminovací tkaniny a tak vychází výsledný produkt těžší než laminát. Co se týče pevnosti tak je to zhruba srovnatelné. Pokud se nenamočí .
Proto se musí prolakovat a to je další váha navíc
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Už to mám hotové a zítra uvídím jak to vyschne . Když tak to dám klukovi na hraní Udělám negativní formu asi ze sádry a pak to vylaminuju. Ale řeknu vám, že to kašírování trvalo dýl než kdybych to dělal z tkaniny Kopyto jsem udělal z topolu a pak jsem ho polepil lepíci paskou, tak snad to pujde sundat. Pak jsem dával přes sebe do kříže asi 8 vrstev papírových proužků z kanc. papíru a prosycovával to herkulesem. Každopádně dám zítra vědět jestli to neletělo z okna
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Zatím kryt pořádně nevyschnul, zkusím to sundat zítra. Byl jsem aspoň nakoupit ještě nějaký materiál a serva do křidélek Durofol ale neměli Tak jsem začal vyrábět kopyto na kabinu.
- REX
- Mazák
hashpi píše:Zatím kryt pořádně nevyschnul, zkusím to sundat zítra. Byl jsem aspoň nakoupit ještě nějaký materiál a serva do křidélek Durofol ale neměli Tak jsem začal vyrábět kopyto na kabinu.
Páni, tebe to ale nějak chytlo
To já zatím bohužel pokušení pustit se do stavby stále odolávám
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...