Orion (Fara)

Odpovědět
hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Orion (Fara)

Příspěvek od hashpi »

Serva zatím ještě nemám tak pokračuju ve stavbě trupu, ale už toho moc nechybí :D Nejspíš se pak zaseknu na lisování kabiny a zhotovení laminátového krytu motoru :?. Kryt bude asi nejlepší vyrobit v negativní formě. Přemýšlím jestli mám kopyta vyrobit ze dřeva a nebo ze sadry. Pánové z čeho děláte kabiny? petlahev,durofol, plexi,...?

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Už aby přišly ty serva :D Jinak už zbývá ten kryt, kabina, vybrousit, smontovat a potáhnout

Naposledy upravil(a) hashpi dne 19 úno 2015 14:45, celkem upraveno 1 x.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Serva zatím ještě nemám tak pokračuju ve stavbě trupu, ale už toho moc nechybí :D Nejspíš se pak zaseknu na lisování kabiny a zhotovení laminátového krytu motoru :?. Kryt bude asi nejlepší vyrobit v negativní formě. Přemýšlím jestli mám kopyta vyrobit ze dřeva a nebo ze sadry. Pánové z čeho děláte kabiny? petlahev,durofol, plexi,...?

...tak za mě jednoznačně durofol ;)
Tohle jsi četl: http://RCfree.EU/viewtopic.php?f=9&t=546
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

už jsem na to koukal ;)taky dobrý. Na rcmanii nebo někde na netu jsem narazil ještě na vakuování pomocí vysavače, tak bych to chtěl zkusit.Kdysi dávno jsem to nahřival v oleji :lol: , myslím, že to byla pet a nebo celuloid. A nebo zkusit ještě jak psal vitstar kopyto navléknout na petku a horkovzdušnou pistolí objet dokola. Možností je víc než dost :D
Teď jsem začal dělat kopyto na kryt motoru. Zatím nevím, zda vyrobit ještě negativní formu na laminování a nebo to naplácat přímo na kopyto. Podle Fary je kryt zhotoven kašírováním, ale to jsem nikdy nedělal.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Kašírování ? Do formy nějaký separátor, olej třeba. A rozmočit nasekaný papír třeba v herkulesu a touto kaší to zevnitř naplácat ::))) Po důkladném proschnutí relativně lehké a relativně pevné. Nebo ve vodě změklou papírovou páskou zevnitř vylepovat a vrstvy promazávat opět disperzí.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Děkuju, tak to bych mohl vyzkoušet ;) Přece jen se mi teď nechce smradit v baráku s pryskyřicí a venku je zima. Takhle to můžu dělat v klidu doma v teple. A když to nebude moc pevné, tak to pak vyrobím z laminátu.

vitstar
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

:mrgreen:
S tím kašírováním je problém v tom, že vrstva papíru musí být silnější než laminovací tkaniny a tak vychází výsledný produkt těžší než laminát. Co se týče pevnosti tak je to zhruba srovnatelné. Pokud se nenamočí :o.
Proto se musí prolakovat a to je další váha navíc :mrgreen:

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Už to mám hotové a zítra uvídím jak to vyschne :lol: . Když tak to dám klukovi na hraní :lol: Udělám negativní formu asi ze sádry a pak to vylaminuju. Ale řeknu vám, že to kašírování trvalo dýl než kdybych to dělal z tkaniny :lol: Kopyto jsem udělal z topolu a pak jsem ho polepil lepíci paskou, tak snad to pujde sundat. Pak jsem dával přes sebe do kříže asi 8 vrstev papírových proužků z kanc. papíru a prosycovával to herkulesem. Každopádně dám zítra vědět jestli to neletělo z okna :D

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Zatím kryt pořádně nevyschnul, zkusím to sundat zítra. Byl jsem aspoň nakoupit ještě nějaký materiál a serva do křidélek Durofol ale neměli :roll: Tak jsem začal vyrábět kopyto na kabinu.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Zatím kryt pořádně nevyschnul, zkusím to sundat zítra. Byl jsem aspoň nakoupit ještě nějaký materiál a serva do křidélek Durofol ale neměli :roll: Tak jsem začal vyrábět kopyto na kabinu.

Páni, tebe to ale nějak chytlo ;)
To já zatím bohužel pokušení pustit se do stavby stále odolávám :(
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

Odpovědět

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“