Existuje něco jako instantní beton?

Kategorie určená debatám "o ničem" nebo threadům přesunutých z ostatních kategorií.
zdekar
Zkušený

Existuje něco jako instantní beton?

Příspěvek od zdekar »

Ahoj. Potřebuju na balkóně záplatovat okraje betonem... napadlo mě, jestli existuje něco jako instantní beton? No prostě pytel se směsí, do které bych jen nalil bodu, zamíchal, napatlal a nechal zatvrdnout. :) Nemusí to být přímo beton, třeba nějaká jiná hmota... ale aby to chvíli vydrželo (původně tam beton byl a částečně ještě je). Nejsem zrovna extra kutil, takže co nejvíc easy :mrgreen: Máte někdo zkušenost s podobnou hmotou?

Kamil
Nováček

Re: Existuje něco jako instantní beton?

Příspěvek od Kamil »

Baukleber ?

vitstar
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

Jo existuje :mrgreen:
V kterémkoli "kutilském" obchoďáku koupíš betonový potěr v pytlích o různé hrubosti. V běžných stavebninách taktéž. Jsou na různé účely a na různé síly vrstev. Pak existují tzv vyrovnávací stěrky na beton anebo přímo lité samonivelační vrstvy. Takže vřele doporučuji navštívit nejbližší stavebniny a tam tenhle dotaz vznést. Určitě ti rádi poradí. Budeš se divit co instantních věcí se vyrábí a prodává. :mrgreen:

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Ok... oběma díky. Zatím ještě není to správné počasí, takže jsem si chtěl nejdřív něco prostudovat na internetu než se do toho pustím :) Tak abych aspoň věděl co přibližně chci, než půjdu do prodejny a nekoukali na mě jak na blázna :lol: .

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Jednoznačně flexi lepidlo na dlažbu použij a pod něho perlinku jako armaturu a máš to na hodně dlouho. jakejkoliv beton se časem vydrolí a popraská. Mám to vyzkoušeno na střeše jako přechod zeď hliníkovej plech a dobře se to maže.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

No přímo dlaždice nepotřebuju, ty drží dobře... ale pak je takový šikmý kraj a ten se přes zimu vydrolil. Možná nejlepší bude fotka:
Přílohy
balkon2.jpg
balkon2.jpg (352.76 KiB) Zobrazeno 5596 x
balkon1.jpg
balkon1.jpg (234.97 KiB) Zobrazeno 5596 x

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Však to lepidlo použiješ jako beton :) nebudeš tam dávat dlaždice, mázneš lepidlo, na to pásek té perlinky a na to zas mázneš, uhladíš a hotovo. To lepidlo je daleko lepší jak beton a drží. Flexibilní lepidlo na dlažbu. je po 25 kilech v pytlích cena kolem 200 +- A ten mech zlikviduj nějakou chemiíí :) je to určitě lepší jak beton
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Aha... tak to jo. Představoval jsem si to jako lepidlo a ona to je v podstatě malta. :) Díky... popřemýšlím o tom.

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Mě se to osvědčilo i na terase i na střeše. Na střeše okraje plech zeď a na terase stejný případ jako ty, ale na té terase jsem to dělal bez té perlinky. A nakonec jsem to přetřel zbytkem tlumexu na spodky aut co jsem měl doma. určitě je to lepidlo lepší než beton. ::)) Vyzkoušeno :D Ale mělo by být flexi. Flexi by mělo být po vytvrzení v jisté míře pružné a i jako že izolace. Ovšem do jisté míry. Stejně ti pod to časem zateče těma spárama narušenýma mechem a mráz udělá svoje. Ovšem myslím, že to flexi by to mohlo vydržet, mě drží i na pružným plechu, kterej pracuje. :) Ono to je lepidlo, ale jako maltu-beton to použiješ :)

martin104
Plodný uživatel

Příspěvek od martin104 »

Souhlasím s flexi lepidlem:
1) odstranit všechny volné části betonu
2) vyškrábat všechen mech
3) mezi beton a dlažbu nebo co to tam je dát silikon
4) napenetrovat nanést Flexilepidlo a do něj zamáčknout perlinku
5) začistit a zarovnat do roviny a jeden den na to nešlapat

Odpovědět

Zpět na „Koš“