Malé elektromobily z Číny prodávané v Česku

Diskuse o všem souvisejícím s automobily a motocykly, opravy, tunning, elektro a jiné alternativní pohony atd.
7591
Znalý uživatel
Znalý uživatel
Been thanked: 79 times

Re: Malé elektromobily z Číny prodávané v Česku

Post by 7591 »

Měl jsem Velorexa asi 8 roků.
Pilot v tom si musel zvyknout, že když je díra na silnici, tak jí nesmí vzít na prostředek mezi přední kola. Do smyku to nešlo, rovnou na boudu přes přední kolo, nebo se vylomilo zadní kolo. Dělali to s 250, nebo 350 motorem. Měl to s 350 a vyladěné to jelo po rovině něco přes osmdesát. Zpátečka tam byla přepnutím magneta. Takže zase cca 80km/hod na zpátečku. Když jsem si to pořídil, tak mě instruoval kamarád, který to jezdil už cca 2 roky.
Jedno ze základních pravidel: Klimatizace se zapíná vyndáním okénka ( to je tam jen nasunuté na čep). Dostal jsem instrukci zastavit a vyndat i okénko u spolujezdce. Tak jsem jel takhle v létě, horko šílené, topení od motoru nevypínatelné ....., tak jsem vyndal okénko vlevo. Minul mě kamion, a byl jsem v příkopu. Stačilo vyndat i okénko na druhé straně.
Velorex byl Rolls Royce proti těmhle elektroverkům.
Bylo to pro invalidy, takže jakákoliv rána na předek a ten svařenec z trubek ucvaknul pilotovi nohy. V těchhle elektroautíčkách to bude podobné. Odolnost při nějaké i menší ráně nula, nemá to žádné deformační zóny, rovnou to drtí kosti.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Auto-Moto”