Trochu jsem s tím zase pohnul a už mám dokončené asi všechno co jsem chtěl a zbývá ,,jen,, zbarvení.
Za víkend přibyly výfuky a kužely vrtulí, které tomu teprve dodají ten správný vzhled. S kužely to byl trochu boj, ale jsou tam, ještě sice neletěly, ale už si odkroutily zkušebně jedny baterky a vypadají použitelně a snad i chvíli vydrží.....
2-motorový depronový Me-329
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Has thanked: 183 times
- Been thanked: 458 times
-
Kategorie modeláře:
Re: 2-motorový depronový Me-329
Křidélka řežu až na hotovém křídle, na výlisku jsou z vrchu naznačená.
Kolmo zapíchnutým špendlíkem si propíchnu rohy křidélek, tím přenesu polohu na spodní stranu a proříznu boky tak aby vznikla zároveň drobná mezera pro jejich pohyb, stačí 0,5mm. Ve spodní části poté proříznu asi 2-3mm mezeru, aby byla dostatečná vůle při pohybu křidélka směrem dolů. Touto mezerou se dostanu zespodu k vrchní části křídla a opatrně ostrým nožem naříznu, ale snažím se neproříznout, aby zůstal kousíček materiálu na kterém už se křidélko dokáže otáčet. Jde to, chce to cvik, ale také se mi to tentokrát dokonale nepodařilo.
Když se křidélko na zbývajícím slabém proužku materiálu hýbe, ohnu ho nahoru co to dá a vyříznu materiál kolem vzniklého závěsu, aby vznikl úkos a mohlo se pohybovat i dolů.
Jelikož by takový závěs křidélka, jen z velmi slabého proužků depronu nejspíš dlouho nevydržel a časem by praskl, nalepim zevnitř proužek papírové pásky, která je ve finále vlastně tím pantem, závěsem křidélka....
(nějaká fotka k textu by byla samozřejmě mnohem lepší)
Když se křidélko na zbývajícím slabém proužku materiálu hýbe, ohnu ho nahoru co to dá a vyříznu materiál kolem vzniklého závěsu, aby vznikl úkos a mohlo se pohybovat i dolů.
Jelikož by takový závěs křidélka, jen z velmi slabého proužků depronu nejspíš dlouho nevydržel a časem by praskl, nalepim zevnitř proužek papírové pásky, která je ve finále vlastně tím pantem, závěsem křidélka....
(nějaká fotka k textu by byla samozřejmě mnohem lepší)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
Mesoun dostal kabátek, z mého pohledu mám hotovo, ale určitě by se ještě daly nějaké další detaily udělat. Za mě ale stačí, stavba trvala už tak dlouho a nechci aby přibývala další hmotnost.
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
-
Kategorie modeláře:
Pro úplnosti doplním ještě pár údajů o modelu:
Rozpětí 875mm (měřítko 1:20)
Délka 420mm včetně zadního kanónu
Letová hmotnost 144 gramů
Pohon 2x elektromotor s dronovou 3-listou vrtulí 3x1,6"!
Baterie Dualsky 2S 300mAh, doba letu 6 minut s rezervou..
2x servo GO-02
Motory včetně regulátorů: https://m.banggood.com/cs/AEORC-RC-Powe ... rderdetail
Pozn.:
S uvedenými vrtulemi má model velmi dobrou dynamiku letu a původně byly osazené vrtule 3x2" ale s nimi byl model zbytečně rychlý, tak jsem zvolil menší stoupání a ještě omezení maximálního plynu na vysílači! I přesto stačí na normální létání cca 1/3 plynu! Maximum používám jen výjimečně, není potřeba ani pro start.
Model nemá rád malé rychlosti, týká se to hlavně přistání, kdy se nesmí nechat tzv. vydojit na minimálce!
Rozpětí 875mm (měřítko 1:20)
Délka 420mm včetně zadního kanónu
Letová hmotnost 144 gramů
Pohon 2x elektromotor s dronovou 3-listou vrtulí 3x1,6"!
Baterie Dualsky 2S 300mAh, doba letu 6 minut s rezervou..
2x servo GO-02
Motory včetně regulátorů: https://m.banggood.com/cs/AEORC-RC-Powe ... rderdetail
Pozn.:
S uvedenými vrtulemi má model velmi dobrou dynamiku letu a původně byly osazené vrtule 3x2" ale s nimi byl model zbytečně rychlý, tak jsem zvolil menší stoupání a ještě omezení maximálního plynu na vysílači! I přesto stačí na normální létání cca 1/3 plynu! Maximum používám jen výjimečně, není potřeba ani pro start.
Model nemá rád malé rychlosti, týká se to hlavně přistání, kdy se nesmí nechat tzv. vydojit na minimálce!
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post