Tak bude samozřejmě mnohem lepší, ale motory nebudou v množném čísle, ale z jistých důvodů maximálně 1 motor / 1 start
Yokosuka MXY7 Ohka
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 83 times
-
Kategorie modeláře:
Re: Yokosuka MXY7 Ohka
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
BeneFitmodel
- Moderátor

-
Mazák
- 3
- Has thanked: 151 times
- Been thanked: 59 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Ty bláho, tím lepidlem vůbec nešetříš, jindy počítáš desetiny gramů (ESC pro 1S pohon) a teď tohle.REX píše: ↑09 čer 2025 09:32 Projekt tohoto letadla mi už také leží na stole pěknou dobu. Dokonce to mělo být úplně první letadlo s trupem z vakuově tvářeného depronu! Ale pro nějaké nepřesnosti bylo nakonec přeběhnuto Hortenem...
Forma na vakuové lisování trupu vznikla 3D tiskem z několika částí, slepených dohromady a měla být levá a pravá polovina. Po vylisování prvního kusu jsem ale zjistil nepřesnosti ve tvaru, což mě v první chvíli naštvalo. Dal jsem tomu ale příležitost. Sice jsem druhou polovinu formy trupu netiskl, ale upravil jsem první formu, aby šla použít na výrobu obou částí trupu, levé i pravé, což se povedlo, ale bohužel se mi podařilo vyrobit jen díly na 1 trup a pak se mi spekla forma do nepoužitelného patvaru....zatracené PLA!
Jeden trup se ale povedl, slepil jsem a odložil ho na potom.
A jelikož už si potřebují odpočinout od Hortenů, opět přišla na řadu Ohka, vyrobil jsem ocasní plochy z 3mm desek depronu s uhlíkovým vyztužením výškovky a minulý týden i křídlo, které je vlastně ,, konstrukční,, ale opět z 3mm depronu s žebry, tentokrát bez dodatečné výztuže, vypadá poměrně pevné jak na krut tak ohyb.
![]()
Co to je za lepidlo když nic neváží, to chci taky...
Ohka na Jivaro models mě vyprovokovala a chvilku jsem myslel, že to je tvoje, tak to zde detailně procházím...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... 
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
-
Kategorie modeláře:
To je obyčejný Purex Rapid, ale stačilo by i normální pěnivé na dřevo, které běžně používám, ale teď jsem měl zrovna Purex koupený....
opravdu skoro nic neváží.
Na Jivaro není moje, ale je taky pěkná!
Na Jivaro není moje, ale je taky pěkná!
-
REX
- Admin

-
Guru
- 13
-
Kategorie modeláře:
Trochu jsem pokročil, Ohka dostala lože raketového motoru
A vpředu je přidané závaží pro kompenzaci lože Nyní je letová hmotnost 112 gramů. Ale toto přidané závaží není kompenzace raketového motoru! Tam se bude ještě dále dovažovat a docela hodně! 1 gram motoru vzadu = 2 gramy vepředu!!
Je uvažovaný motor, který má připravený ke startu 10 gramů....a z toho plyne, že pak se váha přehoupne přes 140 gramů a je otázka jak to tak těžké poletí, ale hlavně jestli bude uvažovaný motor dostatečně silný pro nějaký normální let. Díky současné situaci na trhu s leteckými raketovými motory, kdy v podstatě úplně vymizely, ale jiná vhodná varianta bohužel není.
A vpředu je přidané závaží pro kompenzaci lože Nyní je letová hmotnost 112 gramů. Ale toto přidané závaží není kompenzace raketového motoru! Tam se bude ještě dále dovažovat a docela hodně! 1 gram motoru vzadu = 2 gramy vepředu!!
Je uvažovaný motor, který má připravený ke startu 10 gramů....a z toho plyne, že pak se váha přehoupne přes 140 gramů a je otázka jak to tak těžké poletí, ale hlavně jestli bude uvažovaný motor dostatečně silný pro nějaký normální let. Díky současné situaci na trhu s leteckými raketovými motory, kdy v podstatě úplně vymizely, ale jiná vhodná varianta bohužel není.