:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Ukázky 3D tisku v modelářské praxi

Technologie 3D tisku, 3D modely letadel, tiskový software
Odpovědět
LEON
Admin
Admin

Ukázky 3D tisku v modelářské praxi

Příspěvek od LEON »

Tohle je fakt parádní práce :o

Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

Bindick
Nováček
Nováček

Re: Ukázky 3D tisku v modelářské praxi

Příspěvek od Bindick »

Motor 1:5 Piper, Spacewalker..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

LEON
Admin
Admin

Příspěvek od LEON »

Wow, ta barva toho potrubí je super! 8-) Do čeho ten motor pak přijde?
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

Bindick
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bindick »

Spacewalker 1,6m rozpětí.Díky

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

LEON píše: 27 pro 2024 12:43 Wow, ta barva toho potrubí je super! 8-) Do čeho ten motor pak přijde?
No tak úplně přesně to samé mě taky hned na první pohled zaujalo, krásná práce!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

joskapilot
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Příspěvek od joskapilot »

Tak se chci jen pochlubit jak využívám 3d tisk , když už hůř vidím.
Dříve jsem pracoval mimo jiné v Adastě a tam jsem občas kupoval jako šrot vyřazené vrtací přípravky kde to byla většinou přesně obrobená deska na které byly různé polohovací výstupky a vodící trubičky co měli přesný vnější i vnitřní průměr, ty jsem si vylisoval a schoval a nedávno skrze stavbu CNC řezačky jsem si na ně vzpomněl a napadlo mě zkombinovat 3d tisk s těmito vodícími trubičky ( pouzdry) abych nemusel při vrtání duralových jeklů pracně rýsovat polohu děr .
3d tisk je poměrně přesná záležitost a tak jsem si namaloval a vytiskl několik přípravků pro tuto činnost, musí se to použít technikou kdy zavrtáme jen špičku vrtáku skrze přiložený přípravek který má středící osazení a po sundání přípravku se otvor dovrtá , samozřejmě ideálně na sloupové vrtačce.
Přesnost se pohybuje asi v 0,1mm což musí každý zvážit jestli to dostačuje.
Samozřejmě bych mohl vše vrtat na frézce kdy si pomocí papírku takzvaně škrtnu o materiál frézou, nebo lépe 3d čidlem a dopočítam kolik mám posunout obrobek vůči vřetenu abych to měl na setiny milimetru, ale moje zdraví mě limituje a tak se snažím dělat jak se říká víc věcí hlavou pro mne nejjednodušší cestou.
Třeba se to bude někomu hodit a zjednoduší mu to práci. Jo a o průměru vrtáku či pouzdra to není, důležité je osa a pak dovrtat průměrem vrtáku který má být, jen píšu abyste nevyráběli třeba pouzdro na vrták průměr 6mm když už máte něco co by se dalo použít s otvorem na 6,7mm a podobně, jen je důležité na to předvrtaní mít stejný průměr vrtáku tedy s malou vůli k použitému ocelovému pouzdru ve vrtacím přípravku , osobně z PLA.
Doufám že je to trochu srozumitelné :D

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „3D tisk v modelářské praxi“