Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
La Ventolina
Re: La Ventolina
Můžeš sem dát REXi prosím Tě nějaký detail zástavby toho lineárního serva, jak je napojené na křidélko? To mě docela zajímá.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
- REX
- Mazák
Na tvoji otázku jsem perfektně připraven když jsem to vyráběl napadlo mě udělat fotku
Táhlo je kompletně celé z 1mm uhlíku.
Doufám že to bude dobře vidět.... Je to vše dělané přesně na míru, na straně serva úplně stejně a tam už je to napojené, u ocasním ploch je to přesně na míru.
Takže mám připravenou uhlíkovou tyčku, páku kormidla ještě nezalepenou. Kouknu kam by to asi mělo vycházet. V tom místě uhlík ohřeju rozpáleným hrotem pájky a uhlík ohnu do pravého úhlu a ohyb zajistím kapkou vteřinového lepidla. Když už mám ohyb, nasadím páku kormidla a zajistím kouskem bužírky, konkrétně jsem použil ze servokabelu. Pohyblivou část kormidla si zajistím přesně do roviny vůči pevné části a pak teprve zalepím přesně na míru páku do kormidla
A ještě drobné vychytávky:
I pojistnou bužírku lze na konci zajistit kapkou vteřiňáku.
A i páku kormidla lze zalepit do depronu vteřiňákem který Depron leptá, stačí lepidlo rychle zastřiknout aktivátorem a lepidlo depronu nic nestihne udělat
Táhlo je kompletně celé z 1mm uhlíku.
Doufám že to bude dobře vidět.... Je to vše dělané přesně na míru, na straně serva úplně stejně a tam už je to napojené, u ocasním ploch je to přesně na míru.
Takže mám připravenou uhlíkovou tyčku, páku kormidla ještě nezalepenou. Kouknu kam by to asi mělo vycházet. V tom místě uhlík ohřeju rozpáleným hrotem pájky a uhlík ohnu do pravého úhlu a ohyb zajistím kapkou vteřinového lepidla. Když už mám ohyb, nasadím páku kormidla a zajistím kouskem bužírky, konkrétně jsem použil ze servokabelu. Pohyblivou část kormidla si zajistím přesně do roviny vůči pevné části a pak teprve zalepím přesně na míru páku do kormidla
A ještě drobné vychytávky:
I pojistnou bužírku lze na konci zajistit kapkou vteřiňáku.
A i páku kormidla lze zalepit do depronu vteřiňákem který Depron leptá, stačí lepidlo rychle zastřiknout aktivátorem a lepidlo depronu nic nestihne udělat
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Mazák
A ještě byl dotaz na použité vybavení a jeho hmotnosti, tak tedy:
https://m.banggood.com/cs/AEORC-RC-Powe ... rderdetail
...a to samé létá v mém Kadetu
viewtopic.php?f=31&t=930&hilit=Kadet
Motor + regl je tohle combo, 1S varianta:https://m.banggood.com/cs/AEORC-RC-Powe ... rderdetail
...a to samé létá v mém Kadetu
viewtopic.php?f=31&t=930&hilit=Kadet
Proč jsi se vlastně rozhodl použít u tohoto modelu zrovna lineární serva?
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
- REX
- Mazák
Protože byly doma, tak jsem si říkal že se hodí....
Ale asi jsem raději měl použít tyhle:
https://www.jino.cz/go-2-servo-1-8-g_15811
Mám v Kadetu a fungují, ale říkal jsem si proč nezkusit ty lineární a asi to byla chyba.
Ale asi jsem raději měl použít tyhle:
https://www.jino.cz/go-2-servo-1-8-g_15811
Mám v Kadetu a fungují, ale říkal jsem si proč nezkusit ty lineární a asi to byla chyba.
- REX
- Mazák
Dneska jsem ještě trochu očesal regulátor a vida!
....už má jen 3 gramy
....už má jen 3 gramy
- REX
- Mazák
Opět jsem pokročil a doufám že už můžu říct, konečně finálně hotovo!
Lineární serva jsem vykopal do pryč a nahradil je klasickými nejmenšími které se dají běžně koupit (alespoň si to myslím) a sice Go-02 u kterých je uváděna váha 1,8gramů.... to je sice pěkné ALE!! ALE nazval bych to klamání spotřebitele!! Jasně, prodejce se určitě bude dušovat, že váha serva bez kabelu bude správná, ale bez kabelu a páky je mi servo jaksi k hovnu! To je asi jako koupit si nové boty a přinést si domů v krabici jen jednu....
No nic, trochu jsem si postěžoval na dnešní, celkem běžnou, situaci na trhu, ale na druhou stranu už mám s těmito servy zkušenost a vím že jinak nejsou špatné, tak proč je nepoužít.
Když už jsem to chtěl postavit co nejlehčí, zkrátil jsem kabely na minimum (samozřejmě s drobnou rezervou, co kdyby) u zmiňovaných serv jsou neuvěřitelně dlouhé a udělal jsem zapojení do přijímače trochu po svém No a nakonec ještě trochu barviček, aby to nebylo nudně bílé, nějaký nápis a hurá zase do vzduchu (....fotka až někdy příště)
Lineární serva jsem vykopal do pryč a nahradil je klasickými nejmenšími které se dají běžně koupit (alespoň si to myslím) a sice Go-02 u kterých je uváděna váha 1,8gramů.... to je sice pěkné ALE!! ALE nazval bych to klamání spotřebitele!! Jasně, prodejce se určitě bude dušovat, že váha serva bez kabelu bude správná, ale bez kabelu a páky je mi servo jaksi k hovnu! To je asi jako koupit si nové boty a přinést si domů v krabici jen jednu....
No nic, trochu jsem si postěžoval na dnešní, celkem běžnou, situaci na trhu, ale na druhou stranu už mám s těmito servy zkušenost a vím že jinak nejsou špatné, tak proč je nepoužít.
Když už jsem to chtěl postavit co nejlehčí, zkrátil jsem kabely na minimum (samozřejmě s drobnou rezervou, co kdyby) u zmiňovaných serv jsou neuvěřitelně dlouhé a udělal jsem zapojení do přijímače trochu po svém No a nakonec ještě trochu barviček, aby to nebylo nudně bílé, nějaký nápis a hurá zase do vzduchu (....fotka až někdy příště)
- REX
- Mazák
Ještě jsem si trochu pohrál s barvičkami.
Aktuální letová hmotnost je krásných 55 gramů.
Aktuální letová hmotnost je krásných 55 gramů.
- REX
- Mazák
Dneska jsme vychytali super počasí, tak konečně pár letových...
Létá úplně perfektně, v pohodě zvládá menší větřík, klouzavost velmi dobrá, jen chce zase pro změnu nyní posunout těžiště trochu dopředu a vychytat přechody při přidávání plynu a vyklápění motoru, tam to občas dělá neplechu, chce to cit. Jinak parádní, spokojenost a nepíšu to jen tak, i syn, zalétávací pilot si to pochvaloval Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- REX
- Mazák
[ytube]8oKu_DbQlgg[/ytube]