Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Mini aerovlek
- REX
- Mazák
Mini aerovlek
Zatím takový nápad, zakládám vlákno abych měl větší motivaci dotáhnout realizaci
V modelech do 250g mám vlečné dvě, každá z úplně jiného soudku, která bude nakonec fyzicky schopná vlekat se teprve uvidí...
Větroň Mini Solius od MPX, ovládané K,V a háček spřažený s výškovkou, takže přitáhnout a odpojit! Letová hmotnost větroně bude podle předběžného rozpočtu do 80 gramů....
Zatím vše, až něco vytvořím budu přidávat informace.
V modelech do 250g mám vlečné dvě, každá z úplně jiného soudku, která bude nakonec fyzicky schopná vlekat se teprve uvidí...
Větroň Mini Solius od MPX, ovládané K,V a háček spřažený s výškovkou, takže přitáhnout a odpojit! Letová hmotnost větroně bude podle předběžného rozpočtu do 80 gramů....
Zatím vše, až něco vytvořím budu přidávat informace.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Re: Mini aerovlek
Pro tento účel jsme chtěl s kolegou použít moji starou koptéru XK Detect X380. Hlavně z toho důvodu, že ta koptéra po odhození kluzáku pak přistane zpátky na místo startu sama a tak se jí nemusí člověk věnovat a může se věnovat řízení kluzáku.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
- REX
- Mazák
Já zůstanu u klasiky, vlečná-lano-větroň a 2 piloti
- REX
- Mazák
Pokrok ve stavbě zatím moc velký není, ale něco málo už jsem udělal.... Zvážil výbavu, z 2S baterky jsem udělal 1S pro napájení paluby a zjistil že to je asi až moc lehký, tak teď zvažuji, že bude v čumáku samostatné servo pro ovládání vlečného háčku, ale oni to další cca 4 gramy za servo stejně nezachrání, takže bude k mé nelibosti v letadle nejspíš i mrtvá váha v podobě olova
A trénujeme aerovleky s velkými modely a zatím nám to celkem jde nebo teda spíš hooodně baví, protože to je úplně jiné létání, doporučuji všem!
A trénujeme aerovleky s velkými modely a zatím nám to celkem jde nebo teda spíš hooodně baví, protože to je úplně jiné létání, doporučuji všem!
- REX
- Mazák
Ve stavbě jsem trochu pokročil, začíná se to pěkně plnit, udělal jsem i háček ovládaný samostatným servem, protože váha vpředu se prostě hodí a podle předběžného vážení bych se mohl vejít do 70 gramů, což je super, to jsem nečekal. Ale uvidí se až jak to bude létat a jak moc bude potřeba dovážit, nebo ne.
Už toho moc nechybí, ale jak se znám, ještě mi to nějaký čas potrvá
Už toho moc nechybí, ale jak se znám, ještě mi to nějaký čas potrvá
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- REX
- Mazák
Takže dneska konečně doděláno a připraveno na první let. Mini Solius nakonec komplet včetně baterie krásných 68 gramů a těžiště přesně tam kde si myslím že má být....
Vlečná připravená, vlečný špagát taky, tak teď už jen trochu vhodného počasí, což zítra asi úplně nebude docela škoda, kdybych to stihl o den dřív tak dnešní odpoledne bylo perfektní počasí.
Takže uvidíme kdy to vyzkouším a jak to dopadne
Vlečná připravená, vlečný špagát taky, tak teď už jen trochu vhodného počasí, což zítra asi úplně nebude docela škoda, kdybych to stihl o den dřív tak dnešní odpoledne bylo perfektní počasí.
Takže uvidíme kdy to vyzkouším a jak to dopadne
- REX
- Mazák
Dneska se zadařilo, počasí trochu umoudřilo a 4 první aerovleky jsou za námi! Sice na tak malá letadla celkem dost foukalo, ale ani to nás neodradilo a že to prostě musíme jít vyzkoušet!
Při startu to vždycky dost podfouklo křídlo, ale nic dramatického s čím bychom si neporadily.... Každopádně to létá, mini aerovlek funguje a dokonce Mini Solius točil jednou i termiku, takže maximální spokojenost!
Ještě jsem pak doma větron upravil a přidal necelý gram olova do čumáku, ale to je minimum a teď už je to jen o drobném doladění aby se nám s tím létalo podle představ
Ještě pár předstartovních fotek a snad dám časem dokupy i jedno kraťoučké video, které natáčel můj 6-ti letý syn! A je použitelné!
Při startu to vždycky dost podfouklo křídlo, ale nic dramatického s čím bychom si neporadily.... Každopádně to létá, mini aerovlek funguje a dokonce Mini Solius točil jednou i termiku, takže maximální spokojenost!
Ještě jsem pak doma větron upravil a přidal necelý gram olova do čumáku, ale to je minimum a teď už je to jen o drobném doladění aby se nám s tím létalo podle představ
Ještě pár předstartovních fotek a snad dám časem dokupy i jedno kraťoučké video, které natáčel můj 6-ti letý syn! A je použitelné!
Můj FPV Combatový kolega zkoušel před časem něco podobného
[ytube]5SaIvkTcbDs[/ytube]
[ytube]5SaIvkTcbDs[/ytube]
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
- REX
- Mazák
No pěkný, nejdřív přečonglý trup ale pak to daly
Čím vlekaly? Nějaký 1m+ akrobat od RC factory nebo tak něco? A hlavně mě zajímá co to bylo za větroně?
Čím vlekaly? Nějaký 1m+ akrobat od RC factory nebo tak něco? A hlavně mě zajímá co to bylo za větroně?
- REX
- Mazák
Dneska nás napadlo vzít s sebou MiniSoliuse na svah. Nečekal jsem zázraky.... Ale jaké bylo překvapení když jsme zjistily, jak pěkně funguje! Na to že má rozpětí 65cm a 68gramů se luxusně popral s větrem, za kterého bych na rovině normálně nelétal. Je to sice taková malá mrška neposedná, ale když si na něj člověk zvykne, dá se s ním perfektně zalétat! A nebyly to jen nějaké krátké skoky, ale plnohodnotné svahové létání
A pár foteček, nejlepší je létání kolem hlavy:
A pár foteček, nejlepší je létání kolem hlavy: