Je to z letošního čísla, bohužel nevím přesně kterého, ale na obálce je nádherná a nepřehlédnutelná Hoblikova B-17 uctihodných rozměrů.... klobouk dolů před takovou stavbou

Tohle letadlo mě zaujalo svojí jednoduchou klasickou konstrukcí. Nějaký čas mi to ale dalo, než jsem vymyslel, proč si zrovna tohle postavit. Bude to náhrada za EPP Sbacha z kterého použiju snad veškeré vybavení. Možná jen HXT500 ze směrovky a výškovky nahradím, nejak se mi nepozdávají. Motor v tom je docela mrňous, výkonu asi nebude na rozdávání, ale narozdíl od Sbacha budu pohánět 3S Li-Po. Tím z toho vyždímu trochu víc a doufám že dostatek výkonu na normální poletování. Na visení to nebude, ale běžnou akrobačku to doufám dá

A ještě do něj chci nacpat krom základních běžných potřebných věcí pro let, nějaké kravinky navíc, jako je stabilizace Guardian a LED pásky-osvětlení pro noční létání (taky uvažuju jestli udělám zapínání osvětlení přes vysílačku, nebo napřímo před startem, z pohonné accu, nebo z další jen pro LED, ale to se stejně jako s použitím stabilizace rozhodne až podle letové váhy a polohy těžiště. Prostě aby to nebyla moc cihla

Už na začátku prázdnin jsem si uvědomil, že se začně zanedlouho mnohem dřív stmívat a takové letadlo mi stále chybí! Mám už sice nějaké zkušenosti s nočními lety, ale s neosvětleným letadlem a lítáním kolem sloupu s veřejným osvětlením

A ještě malý detail.... na plánku je rozpětí 900mm, ale nějakým nedopatřením mám nakonec rozpětí 860mm.... no i takové věci se občas stávají. Na letové vlastnosti to však mít vliv nebude, doufám