Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nemůžete stahovat přílohy z nich, nebo vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
RAPL
- REX
- Mazák
RAPL
Další éro které stavím je opět podle plánku z RCmodelů (stejně tak Jak-9) a vypadá to že ještě nebude z tohoto časopisu poslední ale k tomu zase někdy příště.
Je to z letošního čísla, bohužel nevím přesně kterého, ale na obálce je nádherná a nepřehlédnutelná Hoblikova B-17 uctihodných rozměrů.... klobouk dolů před takovou stavbou
Tohle letadlo mě zaujalo svojí jednoduchou klasickou konstrukcí. Nějaký čas mi to ale dalo, než jsem vymyslel, proč si zrovna tohle postavit. Bude to náhrada za EPP Sbacha z kterého použiju snad veškeré vybavení. Možná jen HXT500 ze směrovky a výškovky nahradím, nejak se mi nepozdávají. Motor v tom je docela mrňous, výkonu asi nebude na rozdávání, ale narozdíl od Sbacha budu pohánět 3S Li-Po. Tím z toho vyždímu trochu víc a doufám že dostatek výkonu na normální poletování. Na visení to nebude, ale běžnou akrobačku to doufám dá
A ještě do něj chci nacpat krom základních běžných potřebných věcí pro let, nějaké kravinky navíc, jako je stabilizace Guardian a LED pásky-osvětlení pro noční létání (taky uvažuju jestli udělám zapínání osvětlení přes vysílačku, nebo napřímo před startem, z pohonné accu, nebo z další jen pro LED, ale to se stejně jako s použitím stabilizace rozhodne až podle letové váhy a polohy těžiště. Prostě aby to nebyla moc cihla )
Už na začátku prázdnin jsem si uvědomil, že se začně zanedlouho mnohem dřív stmívat a takové letadlo mi stále chybí! Mám už sice nějaké zkušenosti s nočními lety, ale s neosvětleným letadlem a lítáním kolem sloupu s veřejným osvětlením holt depronový Bristol Scout byl na vyblbnutí taky perfektní
A ještě malý detail.... na plánku je rozpětí 900mm, ale nějakým nedopatřením mám nakonec rozpětí 860mm.... no i takové věci se občas stávají. Na letové vlastnosti to však mít vliv nebude, doufám
Je to z letošního čísla, bohužel nevím přesně kterého, ale na obálce je nádherná a nepřehlédnutelná Hoblikova B-17 uctihodných rozměrů.... klobouk dolů před takovou stavbou
Tohle letadlo mě zaujalo svojí jednoduchou klasickou konstrukcí. Nějaký čas mi to ale dalo, než jsem vymyslel, proč si zrovna tohle postavit. Bude to náhrada za EPP Sbacha z kterého použiju snad veškeré vybavení. Možná jen HXT500 ze směrovky a výškovky nahradím, nejak se mi nepozdávají. Motor v tom je docela mrňous, výkonu asi nebude na rozdávání, ale narozdíl od Sbacha budu pohánět 3S Li-Po. Tím z toho vyždímu trochu víc a doufám že dostatek výkonu na normální poletování. Na visení to nebude, ale běžnou akrobačku to doufám dá
A ještě do něj chci nacpat krom základních běžných potřebných věcí pro let, nějaké kravinky navíc, jako je stabilizace Guardian a LED pásky-osvětlení pro noční létání (taky uvažuju jestli udělám zapínání osvětlení přes vysílačku, nebo napřímo před startem, z pohonné accu, nebo z další jen pro LED, ale to se stejně jako s použitím stabilizace rozhodne až podle letové váhy a polohy těžiště. Prostě aby to nebyla moc cihla )
Už na začátku prázdnin jsem si uvědomil, že se začně zanedlouho mnohem dřív stmívat a takové letadlo mi stále chybí! Mám už sice nějaké zkušenosti s nočními lety, ale s neosvětleným letadlem a lítáním kolem sloupu s veřejným osvětlením holt depronový Bristol Scout byl na vyblbnutí taky perfektní
A ještě malý detail.... na plánku je rozpětí 900mm, ale nějakým nedopatřením mám nakonec rozpětí 860mm.... no i takové věci se občas stávají. Na letové vlastnosti to však mít vliv nebude, doufám
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Mazák
Re: RAPL
A ještě přídavek... letadlo mám v kostře hotové a váhově jsem na rovných 100gramech, což není málo, ale cca 20gramů je váha osvětlení, které už je vlepené uvnitř, tak to není nejhorší.
-
- Plodný uživatel
Hezké Obdivuju,jak ti jde stavba rychle ! já si myslel že když budou prázdniny tak něco taky stihnu,jenže se našla brigáda tak přes den není čas a když se vrátím tak si jdu radši zalítat..takže já asi něco zase přes zimu
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."
- REX
- Mazák
Postavit tohle letadlo v kostře byla opravdu hračka.... naprosto jednoduchá konstrukce, stavba odsejpátomáš-lično píše:Hezké Obdivuju,jak ti jde stavba rychle ! já si myslel že když budou prázdniny tak něco taky stihnu,jenže se našla brigáda tak přes den není čas a když se vrátím tak si jdu radši zalítat..takže já asi něco zase přes zimu
A stejně tvořím až večer po 8.hodině, kdy už se toho teď moc nenalítá (před měsícem se ještě dalo) takhle je v mém případě postaveného tak 70-80% všeho co jsem dal za poslední 2 roky dohromady!
RAPL je komplet v kostře hotový, všechny pohyblivé plochy na pantech a ještě jeden večer a bude komplet svítit.
Ale teď už mi to na svět pravděpodobně tak dobře nepůjde, protože jak znám můj přístup k potahování, moc se mi chtít nebude-nebaví tak uvidím kdy si se světluškou zalítám
- REX
- Mazák
Už pomalu ale jistě finišuju s povrchovkou, zbývá toho fakt jen minimum a bude hotový. Pak ještě doosadit a rozmístit vnitřní vybavení a bude to! Nějakou fotečku přidám až bude hotový.
A co ostatní? To nikdo nic nedělá co by tu mohl ukázat?
A co ostatní? To nikdo nic nedělá co by tu mohl ukázat?
-
- Plodný uživatel
Ostatní? no já mám na JOJOvi udělanou výškovku a směrovku,vyřezaná žebra a 80% trupu bohužel moc nestavím,mám brigádu přes prázdniny,tak večer se mi už moc nechce,radši jdu ven nebo na chvíli k počítači ale za týden to začne a brigáda skončí,tak s tím snad opět pohnu ...
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím po delší době
Koukám, že ti jdou stavby letadel pěkně od ruky Jen tak dál.
U mne moc času na stavbu nezůstává, tak to vidím nejspíš opět až v zimě Jednu stavbu bych tu časem mohl dát. Není to sice létající, ale letadlo to bude v podobě průlezky pro prcka ze kmenu stromu a pár fošen.
Koukám, že ti jdou stavby letadel pěkně od ruky Jen tak dál.
U mne moc času na stavbu nezůstává, tak to vidím nejspíš opět až v zimě Jednu stavbu bych tu časem mohl dát. Není to sice létající, ale letadlo to bude v podobě průlezky pro prcka ze kmenu stromu a pár fošen.
- REX
- Mazák
Přidám konečně dvě fotky jak RAPL vypadá hotový. Ještě zbývá spájet uvnitř trupu osvětlení a osadit motorem, reglem, accu a přijímačem. Původně mělo být vše z EPP Sbacha, ale náhoda mi nahrála a sehnal jsem jednoho použitého maličkého AXIka který se do toho hodí parametry a výkony mnohem víc než T-motor. Uvidíme až ho přivezu a odzkouším
Jinak potaženo je barevným Ply-spanem, několikrát lakováno (někde 4x, někde 5x). Tento potah se mi velmi osvědčil u konstrukčního samokřídla. Takhle jak je, hmotí 202gramů a naložený bude mít letovou okolo 330g. Myslel jsem že to bude trochu méně, ale i tak to je super! Pokud použiju další accu pro osvětlení a kravinky co jsem měl v plánu, váha se mnohem zvýší, tak z toho asi sejde....
Jinak potaženo je barevným Ply-spanem, několikrát lakováno (někde 4x, někde 5x). Tento potah se mi velmi osvědčil u konstrukčního samokřídla. Takhle jak je, hmotí 202gramů a naložený bude mít letovou okolo 330g. Myslel jsem že to bude trochu méně, ale i tak to je super! Pokud použiju další accu pro osvětlení a kravinky co jsem měl v plánu, váha se mnohem zvýší, tak z toho asi sejde....
- REX
- Mazák
Letadlo mám od úterý dodělané a připravené na zalétnutí, ale od tý doby u nás fučí tak nehorázný vítr, že i ptáci skoro chodí pěšky Dneska dopoledne až skoro do dvou hodin odpoledne to vypadalo velmi nadějně, skoro nefouklo, tak jsem se těšil na odpoledne, ale než jsem se utrhl z práce, tak někdo zas ten vítr zapnul
Aspoň přidám fotky, jak to svítí... za úplný tmy docela slušná světluška. Foceno asi ve 4.hodiny odpoledne v garáži! Akorát, že si s tím osvětlením foťák nějak neumí poradit
Aspoň přidám fotky, jak to svítí... za úplný tmy docela slušná světluška. Foceno asi ve 4.hodiny odpoledne v garáži! Akorát, že si s tím osvětlením foťák nějak neumí poradit