:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Republic P-47 D Thunderbolt M 1:12

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Republic P-47 D Thunderbolt M 1:12

Příspěvek od hashpi »

Nedalo mi to a začal jsem skenovat, následně zvětšovat a skládat do kupy plánek stíhacího a bombarovacího drobečka z USA.
Pomocí adobe acrobat a photoshopu to zabralo 36 listů A4 a PDF má 66Mb:lol:

Obrázek

Ještě musím slepit všechny A4 :lol: a můžu se pustit do stavby :mrgreen:

PS: Děkuju Rexovi a Pumovi 163 za inspiraci ;) Doufám že to bude začátek podobných WW2 v tomhle měřítku :mrgreen:
Naposledy upravil(a) hashpi dne 19 úno 2015 14:07, celkem upraveno 1 x.

REX
Admin
Admin

Re: Republic P-47 Thunderbolt M 1:12

Příspěvek od REX »

To vypadá dobře!!! Jen tak dál a ať se daří, jaké to má v tomto měřítku rozpětí? Nějak se mi nad tím nechce přemejšlet 8-)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Republic P-47 D Thunderbolt M 1:12

Příspěvek od hashpi »

skutečná:
Rozpětí: 12,42 m
Délka: 10,998 m

1:12

rozpětí 103,5 cm
délka 84,6 cm

Přemýšlel jsem i o menším 1:13, ale pak jsem si říkal, že 1:12 je častější a bude mít aspoň větší plochu k případně větší hmotnosti (tu bych chtěl dostat do 400-500g jako akrobat, jinak max do 700g). Uvidíme jak to dopadne. Kdyby někdo chtěl plánek v pdf v plné velikosti,napište.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

1:12 je dobrý měřítko, hodně se používá. Ještě mi teď nějak nedochází z čeho vlastně bude postavený, myslím tím materiál..... doufám že z modelářského chleba ;) tedy z balzy!
A jestli se s tím dostaneš do půl kila, jsi dobrej. Nechci tím zpochybňovat že to nejde, myslím si však že sis nasadil dost vysokou laťku, ale to je v pořádku :!: jde všechno a jde o to jakým způsobem to bude postavený. Mě nikdy moc váhové předpoklady nevycházely, vždycky jsem byl těžší :lol: těch 700 mi ted takhle od stolu přijde reálnější.

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Já stavím jedině z balzy ;) krom ještě laminátu nic jiného nepoužívám 8-) Ale většinou všechno konstrukční. Uvidíme jak to dopadne s váhou, všechna el má necelých 200g(baterky, přijímač, motor, lipol, reg., 3 serva) Při nejhorším dám silnější motor :mrgreen: ,potah bude papír a barvy revell nebo humbrol

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Tak, tak jedině z balzy, to je správné! Ale takový EPP Sbach 800mm od RC-factory na zahradu mezi baráky, nebo za barák na louku není vůbec na škodu :mrgreen: vím o čem mluvím, vděčné éro skoro do jakéhokoliv počasí 8-)

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Koukal jsem na toho Sbach. :) bylo by dobré mít nějaké podobné nerozbitné éro, ale mně se stíňáky moc nelíbí :mrgreen: . Musí to mít tvary letadla. Možná by šlo udělat něco z nějakého gumovehé , levného epp, ale kde ho vzít.. A při té ceně co už jsou éra hotové, by se to asi ani nevyplatilo :roll:

Ale kdybych něco našel, možná bych to koupil na blbnutí:D i když jsem si ještě nikdy žádné éro nekoupil :lol: .Vždycky to byla klasická stavba podle plánku. Ale teď jsem si vzpomněl, že jsem dostal jako puberťák F 16 z EPP od styro kit, nikdy však neletěla a zůstala doma na stropě. Možná bych ji ještě někde u rodičů našel :D

Musím jít zase pokračovat ve stavbě. Mám rozdělanou první polovinu trupu :mrgreen:

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Sbach je na kravení dobrej, sice taky stíňáky dvakrát nemusím, ale když je to létavé a nenáročné tak proč ne. V zimě vždycky navlíknu lyže, teda když je sníh :lol: a kravení pokračuje :mrgreen:

Pak sem hoď nějakou fotku ze stavby, jsem zvědavej ;)

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Zatím toho moc nemám :mrgreen: Sral jsem se s kreslením a vyřezáváním přepážek trupu, k tomu obvodové trupové nosníky. Dnes jsem slepil jednu polovinu na hrubo, jen balzové přepážky s nosníky, ještě zbývá vyřezat překližkové: pro motor a další 2 k usazení křídla. To udělám snad zítra a pokud to půjde tak dolepit druhou polovinu.

A když mi tvrdlo lepidlo tak jsem ještě slepil výškovku :mrgreen: , zítra ji musim po obvodě dotvarovat a vybrousit.

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Ve spěchu abych stihl olympiádu jsem až moc horlivě slepil trup a před chvílí jsem ho zase rozebíral :oops: :lol: a jsem na začátku :lol:
Každopádně se mi nová metoda dělat nejdřív jednu polovinu trupu a pak druhou neosvědčila( taky díky překližkovým přepážkám které musí zůstat v celku) A začnu znova starým osvědčeným způsobem ve vyvýšeném přípravku ze dřeva:D

Odpovědět

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“