Tak jsem dnes zavětvil.

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
PavelN
Plodný uživatel

Tak jsem dnes zavětvil.

Post by PavelN »

Ahoj dnes jsem byl lítat se svým orlíkem. Nejdřív jsem nemohl chytit ani trochu termiku a vypadalo to, že akorát vybilu baterky a půjdu zase domu. Na poslední pokus se mi podařilo nastoupat a dostat se do termiky a krásně si zalítat téměř na hranici viditelnosti a řiditelnosti. Až jsem byl rád, že jsem se z toho dostal. A při poslední zatáčce jsem dopadl takto http://aero1000.rajce.idnes.cz/VT-116/#100_5980.jpg , http://aero1000.rajce.idnes.cz/VT-116/#100_5985.jpg . Nakonec škody minimální a éro je nadále letuschopné.
Aeronca 10ccm (1,8m), Symfonik V2 (3m), VSO-10 (3m -Fara), VT-116 (3m -Fara), motorový kluzák (2,3m - vlastní konstrukce), L-13 Blaník (3,25m - Fara - stavba)
http://aero1000.rajce.idnes.cz/

tomáš-lično
Plodný uživatel

Re: Tak jsem dnes zavětvil.

Post by tomáš-lično »

Tak to je dobře že letadlo přežilo ;) .. já s i byl dnes zalítat s Foxem a za letu mě upadla ovládací plocha na křídle..držela jen na táhlu..takže jsem si vyzkoušel nouzák ;) prostě EPPéčko
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

REX
Mazák

Post by REX »

....tak hlavně že modely v obou případech přežily ;)
Kolik má asi Fox nalítáno???
Já jsem taky objevil napůl utrženou směrovku na EPP Sbachu od RCfactory, ale ten toho má nalítáno hooodně a určitě ještě chvíli vydrží :lol:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

tomáš-lično
Plodný uživatel

Post by tomáš-lično »

Byl to Foxův zhruba desátej let ;) Jenže křidýlka šli hrozně těžko a aby se serva netrápila tak mě zkušenější poradili ať to na pár místech naříznu..pak to takhle dopadlo..Nyní tam jsou už pantíky

zdekar
Zkušený

Post by zdekar »

Nikdy neposlouchej "zkušenější" ;-) :D Doufám, že ten nouzák dopadl dobře... jinak tedy pantíky jsou nejlepší řešení. Osobně ale jedu na epp panty dokud to jde :)

tomáš-lično
Plodný uživatel

Post by tomáš-lično »

nojo..Nouzák bez problému do obilí ... ;)

REX
Mazák

Post by REX »

Taky mám ten dojem, že rada s naříznutí od zkušenějších nebyla úplně OK, dopadlo to jak dopadlo, hlavně že dobře
Obilí je velmi dobré na řešení takových problémů :lol:, ale nedávno jsem šel do řepky, kousek cca do 10ti metrů a byl docela problém pohybovat se v ni kupředu a kalhoty pěkně zelený....

tomáš-lično
Plodný uživatel

Post by tomáš-lično »

Tak to kalhoty byly asi i trochu načuchlý :lol:

REX
Mazák

Post by REX »

Tak se mi taky podařilo tento týden zavětvit :lol: fotku sice nemám a neustlal jsem si na ničem vysokém -bluma na zahradě a nakonec jsem nemusel ani pro štafle, sundal jsem po ohnutí větve ze země :twisted:
A důvod: dal jsem na EPP Sbacha na gumičkový unašeč 3-listou vrtuli. Pro normální poletování, výkruty, přemety to fungovalo (a jak parádně, znatelně vyšší tah a lépe brzdí vrtulí, má ovšem při stejném průměru samozřejmě větší setrvačnost-déle se dotáčí) .... ale pak jsem dal kopanej a vrtule seskočila ze středu a než se dotočila, což fakt trvá dost dlouho, letadlo se celé rozvibrovalo a řídit skoro nešlo.
Naštěstí to celkem ladně sedlo na blumu a škody nakonec vůbec žádné 8-)
Už mám zase 2-list :(

tomáš-lično
Plodný uživatel

Post by tomáš-lično »

Tak hlavně že zatím ve všech třech případech letadla bez škody ;)

Return to “Ostatní”