Já s prohazováním problém nemám, protože doma používám QWERTZ a v práci QWERTY, takže u mě cajk
Ale rád bych využil toto téma k doporučení jedné zajímavé klávesnice, protože to už několika lidem opravdu pomohlo. Pro nás slepuchy se silnými brýlemi je neuvěřitelně pohodlná tato podsvětlená klávesnice
CONNECT IT CI-71 CZ:
https://www.alza.cz/connect-it-ci-71-d328893.htm
A to zejména ze dvou důvodů:
- Má nadstandardně velké fonty na klávesách, takže je člověk s horším zrakem vidí lépe, než ty muňky na běžných klávesnicích
- Je podsvětlená, ale svítí pouze fonty! Nesvítí mezery mezi klávesami, které by v noci spíš nepříjemně oslňovaly, než že by pomáhaly čitelnosti písmen na klávesách, jak to mají bohužel všechny ostatní šajnující podsvětlené klávesnice
Sice nemá různě přepínatelné cool barvy podsvícení, sice nemá žádné speciální funkční klávesy na multimediální nebo herní funkce, někteří kolegové v práci mi namítali, že i málo svítí. Ale nepotřebuji, aby mi podsvícená klávesnice rozsvítila celý temný kout v pokoji když pracuji po tmě, naopak chci, aby mě neoslňovala a byla perfektně čitelná ve dne i v noci, což opravdu 100% splnňuje