Jakou klávesnici používáte?

Diskuse o výpočetní technice, počítačích, notebookách, tabletech, mobilech, HW periferiích a o související tématice

Rozložení kláves

QWERTZ
2
67%
QWERTY
1
33%
AZERTY
0
No votes
DVORAK DSK
0
No votes
Jiné
0
No votes

Total votes: 3

zdekar
Zkušený
Zkušený
14
Been thanked: 54 times

Jakou klávesnici používáte?

Post by zdekar »

Ahoj. Už mě začalo štvát neustálé prohazování Y a Z při přechodu z české klávesnice na anglickou. A tak jsem hledal, jak nastavit anglickou (a i další) do rozložení qwertz. No nakonec jsem dospěl k tomu, že než přepisovat ve windows registry, tak se radši zkusím přeučit na qwerty. :) Je to jak po rocích v módu 2 se přeučovat na 1. Když píšu pomalu, tak to jde, ale jak začnu psát rychle, tak se mi ta písmenka prohazují. Moc mi k tomu přechodu ani nepomáhá popis klávesnice, který je v rozložení qwertz. :) (no pokud z toho nezblbnu, tak příští klávesnici si koupím qwerty a nebo ty písmenka přelepím). Pokud někdo neví o čem mluvím, pak vysvětlivky zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozlo%C5%B ... l%C3%A1ves

Zajímá mě, jaké rozložení používáte vy? Používáte jen jedno nebo vám prohazování nevadí? Nebo máte něco úplně spešl? :D

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1023 times
Been thanked: 256 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Jakou klávesnici používáte?

Post by LEON »

Já s prohazováním problém nemám, protože doma používám QWERTZ a v práci QWERTY, takže u mě cajk :D

Ale rád bych využil toto téma k doporučení jedné zajímavé klávesnice, protože to už několika lidem opravdu pomohlo. Pro nás slepuchy se silnými brýlemi je neuvěřitelně pohodlná tato podsvětlená klávesnice CONNECT IT CI-71 CZ: https://www.alza.cz/connect-it-ci-71-d328893.htm

A to zejména ze dvou důvodů:
  • Má nadstandardně velké fonty na klávesách, takže je člověk s horším zrakem vidí lépe, než ty muňky na běžných klávesnicích
  • Je podsvětlená, ale svítí pouze fonty! Nesvítí mezery mezi klávesami, které by v noci spíš nepříjemně oslňovaly, než že by pomáhaly čitelnosti písmen na klávesách, jak to mají bohužel všechny ostatní šajnující podsvětlené klávesnice
Image

Sice nemá různě přepínatelné cool barvy podsvícení, sice nemá žádné speciální funkční klávesy na multimediální nebo herní funkce, někteří kolegové v práci mi namítali, že i málo svítí. Ale nepotřebuji, aby mi podsvícená klávesnice rozsvítila celý temný kout v pokoji když pracuji po tmě, naopak chci, aby mě neoslňovala a byla perfektně čitelná ve dne i v noci, což opravdu 100% splnňuje 8-)
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Počítače, notebooky, tablety, mobily a související HW”