Zdarec
Chtěl jsem sem dát nějaký fotky ale nějak se mi z kompu vypařil program na jejich úpravu / zmenšení . Nemáte na to někdo šikovnej program který bych zvládnul i já ?
Pajax 007
Úprava fotek
Forum rules
1. Ukládejte sem pouze věci související s modelařinou. Off-Topic nebo nelegální soubory budou ihned mazány.
2. Uživatelé nesou plnou odpovědnost za obsah, který sem nahrají, a musí zajistit, že jejich obsah neporušuje žádné zákony nebo práva třetích stran.
3. Uživatel ukládající data na toto fórum ručí, že vlastní oprávnění je zvěřejnit (jsou jeho vlastní, má svolení fotografa, jsou volně šiřitelné...)
4. Provozovatel tohoto fóra nezodpovídá za obsah nahraný uživateli a není povinen aktivně sledovat nebo kontrolovat nahraný obsah.
5. Příspěvky či jejich přílohy, které jsou považovány za nevhodné nebo které porušují pravidla, mohou být odstraněny bez předchozího upozornění.
6. Uživatel odesláním příspěvku s přílohou na toto fórum prohlašuje, že rozumí pravidlům tohoto fóra a souhlasí s nimi.
1. Ukládejte sem pouze věci související s modelařinou. Off-Topic nebo nelegální soubory budou ihned mazány.
2. Uživatelé nesou plnou odpovědnost za obsah, který sem nahrají, a musí zajistit, že jejich obsah neporušuje žádné zákony nebo práva třetích stran.
3. Uživatel ukládající data na toto fórum ručí, že vlastní oprávnění je zvěřejnit (jsou jeho vlastní, má svolení fotografa, jsou volně šiřitelné...)
4. Provozovatel tohoto fóra nezodpovídá za obsah nahraný uživateli a není povinen aktivně sledovat nebo kontrolovat nahraný obsah.
5. Příspěvky či jejich přílohy, které jsou považovány za nevhodné nebo které porušují pravidla, mohou být odstraněny bez předchozího upozornění.
6. Uživatel odesláním příspěvku s přílohou na toto fórum prohlašuje, že rozumí pravidlům tohoto fóra a souhlasí s nimi.
Re: Úprava fotek
Zkus IrfanView. Nebo pak nějaký foto editor jako je PhotoShop nebo free GIMP. Tech prohlizecu na fotky je hafo, dneska to umi temer vsechny, je to zakladni uprava.Pajax 007 wrote:Zdarec
Chtěl jsem sem dát nějaký fotky ale nějak se mi z kompu vypařil program na jejich úpravu / zmenšení . Nemáte na to někdo šikovnej program který bych zvládnul i já ?
Pajax 007
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
-
- Plodný uživatel
Já dávám fotky focené přes telefon a vůbec je nemusím zmenšovatPajax 007 wrote:Zdarec
Pajax 007
Mám tam foták 2.mega pixel.
Pokud jenom zmenšení, tak bych doporučil Format factory, je to super program na stahuj.cz a freeware. A design je taky pěknej. Pokud úprava, tak známej má GIMP a je s ním spokojen (já jsem ho taky viděl).
Moje modely: Wing-Dragon, Thunderbird glider (odstavený), Sbach RC-Factory 800mm, FOX 1800 Pelikán, Bobík na gumu
Spektrum DX6i, OrangeRX, AR610
Videa z letů mých letadel: http://www.youtube.com/pav9sob
Já používám už několik let XnView jak k prohlížení fotek, tak i k jejich úpravě. Je to poměrně rychlý prohlížeč a úprav fotek umí dost. Zatím jsem si s ním vždy vystačil. Dá se stáhnout např. na stahuj.cz jako freeware.
Optic 6 - 2,4GHz, Easy Glider Pro, Mentor, Extra 300
Na zmenšení fotek používám Irfanview a na převod formátů je super to Format Factory, jak psal Pajas... jen jsem nevěděl že to je i na úpravu velikosti fotek Ale na převod mkv na avi nebo flv na mp3 apd. je to úplně úžasný
Na úpravu fotek to není, ale na převod formátu či na "zredukování velikosti" je to skvělý.zdekar wrote:Na zmenšení fotek používám Irfanview a na převod formátů je super to Format Factory, jak psal Pajas... jen jsem nevěděl že to je i na úpravu velikosti fotek Ale na převod mkv na avi nebo flv na mp3 apd. je to úplně úžasný
Moje modely: Wing-Dragon, Thunderbird glider (odstavený), Sbach RC-Factory 800mm, FOX 1800 Pelikán, Bobík na gumu