:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

úprava vrtule

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
Odpovědět
frantaletec
Plodný uživatel
Plodný uživatel

úprava vrtule

Příspěvek od frantaletec »

Ahoj chlapi.Je problém udělat z 12" vrtule 11"? ;)

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: úprava vrtule

Příspěvek od Karas »

Není, dělal jsem to taky. Stačí když to z každé strany uřízneš o 1,25 cm a zabrousíš. Samozřejmě se tím malinko změní aerodynamika, ale myslím že to zase tak nevadí. ;) Ale je to pouze můj názor.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

frantaletec
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Jo,zkusím to.Ať mi vrtule doma neleží bez využití.Takhle jak je tak mi žere 43 A a regulátor mám jen 40 A.A motor se hřeje.

Salaman
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

Tak určitě se tím sníží účinnost té vrtule, já bych ubral výchylku na plynu a časem koupil správnou vrtuli.

frantaletec
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Salaman píše:Tak určitě se tím sníží účinnost té vrtule, já bych ubral výchylku na plynu a časem koupil správnou vrtuli.
Tak určitě koupím vrtuli,kterou potřebuju,ale tahle mi leží na stole a je zbytečně veliká. ;)

zdekar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Tak ji nech zatím ležet a postav k ní adekvátně velké letadlo ;-) :D Jinak určitě zmenšit vrtuli jde... a dokonce i lépe než ji zvětšit, otázka je, jestli to má smysl když je spousta dostupných vrtulí požadovaných rozměrů a tím zmenšením nedosáhneš takových vlastností jako by měla ta koupená :)

frantaletec
Plodný uživatel
Plodný uživatel

Ahoj Zdendo.Letadel mám tolik,že je ani letos neprovětrám a nic novýho stavět nebudu.Vrtuli jsem už upravil.Původní měla 11/6" a tato měla 12/9".ale regulátor jí nestíhal.Zmenšil jsem jí na 11/9" a bere při reglu 40A 37A.Takže jí vyzkouším a spíše při lepších letových projevech koupím vrtule v vtěchto hodnotách. ;) ;)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Ostatní modelářská témata“