:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Vrtula

Vše co se týká spalovacích motorů a modelů jimi poháněných.
Odpovědět
tomito55
Nováček
Nováček

Vrtula

Příspěvek od tomito55 »

Ahojte chlapci, mám otázku. Postavil sa obrí model Mustang P51 rozpätie 2,2m váha skoro 15kg, mám tam motor Saito 61TS, chcem tam vrtulu 4-listú tuším je to 22x8 na zemi má statický ťah 9kg. Zálet modelu prebiehal s dvojlistou vrtulou 23x10 išlo to v pohode. Chcem vedieť či by bol problém vo vzduchu so 4listou vrtulou, alebo akú maximálnu 4listú tam dať? Ďakujem za info
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

REX
Admin
Admin

Re: Vrtula

Příspěvek od REX »

Ahoj, vítám tě....
To je stejný motor jako ve videu? Myslím že by měl být. Používá 4-list 23x10 (což mi přijde dost) a točí maximálně 5100 ot/min (maximum daného motoru je 7400)
Pokud bude dávat s takovou vrtulí dostatek tahu a dobrou dynamiku letu pro daný model, nevidím problém 4-list použít, model vypadá se 4-listem velmi dobře!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

Odpovědět

Zpět na „Modely na spalovací motory“