SMA jsou konektory FPV brýlí a přiznám se že to značení mě zmátlo a říkal jsem si že to RP - SMA jsou jiné konektory a divil jsem se proč neuvádí prodejci jestli je to samec a nebo samice i AI v tomto nepíše pravdu.
To že se pouze mění samec za samici mě opravdu nedošlo.
Tedy RP (RP SMA)označení je že na straně kde je vnější závit, například caddx walksnail Avatar X je uvnitř konektoru pin - tedy po našem samec a na straně antény s převlečnou maticí je samice - otvor .
A u konektorů označených SMA je to naopak tedy vnější závit samice a převlečná matice má samce - pin.
A teď koho to také zmátlo?
„Nedívám se, jak věci jsou. Dělám je tak, jak mají být.“
Já jsem značení konektorů nijak do hloubky nestudoval, protože nejsem elektrikář, takže vždycky, když kupuju FPV anténu, dívám se spíš na obrázek antény v tom eshopu, jestli je v konektoru antény otvor nebo kolík.
U SMA konektoru to označení samec/samice (Male/Female) podle středového kolíku a díry sedí. U RP-SMA je to naopak, ale tam zase napovídá ten název RP (Reverse polarity), že je to naopak. Pokud na ten obrázek konektoru bude člověk koukat jen podle kolíku/díry a nevšimne si označení RP (Reverse polarity), tak to může být matoucí.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE