Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Rychlý přehled nejpoužívanějších anénních konektorů používaných v FPV technice:
SMA konektory
MMCX konektory
U.FL IPX konektory
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)
SMA jsou konektory FPV brýlí a přiznám se že to značení mě zmátlo a říkal jsem si že to RP - SMA jsou jiné konektory a divil jsem se proč neuvádí prodejci jestli je to samec a nebo samice i AI v tomto nepíše pravdu.
To že se pouze mění samec za samici mě opravdu nedošlo.
Tedy RP (RP SMA)označení je že na straně kde je vnější závit, například caddx walksnail Avatar X je uvnitř konektoru pin - tedy po našem samec a na straně antény s převlečnou maticí je samice - otvor .
A u konektorů označených SMA je to naopak tedy vnější závit samice a převlečná matice má samce - pin.
Já jsem značení konektorů nijak do hloubky nestudoval, protože nejsem elektrikář, takže vždycky, když kupuju FPV anténu, dívám se spíš na obrázek antény v tom eshopu, jestli je v konektoru antény otvor nebo kolík.
U SMA konektoru to označení samec/samice (Male/Female) podle středového kolíku a díry sedí. U RP-SMA je to naopak, ale tam zase napovídá ten název RP (Reverse polarity), že je to naopak. Pokud na ten obrázek konektoru bude člověk koukat jen podle kolíku/díry a nevšimne si označení RP (Reverse polarity), tak to může být matoucí.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete (Pro přidání pište SEM)