Takže první éro, kterým začlo toto vlákno, se mi nakonec nikdy nepodařilo rozlétat, jelikož nejsem tak zdatný v hodu údajného skoro-piloňáka od Hetu a tenkrát jsem ještě ke startu nepoužíval gumolano, prostě jsem ho nikdy nehodil aby vzlétl, bohužel.... Myslím že možná došlo nakonec k drobnému poškození přední části trupu díky nepovedeným pokusům o vzlet a letadlo jsem nakonec pravděpodobně prodal, ale vůbec si nepamatuji detaily komu a kam šlo.... Což mne teď s odstupem času trochu mrzí.
No uteklo pár dalších let a já jsem na modelbazaru narazil na další kousek, navíc nedaleko ode mě, tak jsem hned žhavil telefon a druhý den pro něho jel

Dozvěděl jsem se ale pár detailů o konkrétním stroji. Byl to ten od Hetu, ale značně předělaný,.v podstatě vlastně zbyly jen křídla, trup byl někým udělaný nový, jelikož originál byl strašně slabý a trpěl hlavně v přední části kolem motoru a když už byl tak rozbitý a poslepovaný že už to nešlo dál, někdo znalý práce s laminátem udělal trup nový a byl vlastně postavený znovu s původními křídly..... A taky o nějakých bratrů skoro čtvrt kila těžší!!
No byl jsem ujištěn, že létá skvěle, že jde normálně hodit rukou, a ještě lépe proti větru když fouká, stejně jsem mu dodělal háček a startuji gumolanem a je to úplně v pohodě.
Vyšší hmotnost mu možná i prospěla, létá raketově rychle a přistání jsou také raketově rychlé a úžasně adrenalinové, to letadlo mě prostě asi nikdy nepřestane bavit, ikdyž teď je zanedbávané co mám druhého na raketové motory.
A je to asi první letadlo kdy jsem se smál nahlas chvíli po prvním startu, když jsem ho rozjel po obloze a za slušného jekotu motoru udělal průlet kolem

https://youtu.be/UnRldrRxrXQ