Letecký zákon a všechny možné jeho dopady

Co vše se vás bude týkat z hlediska legislativy, zákonů a nařízení, když budete chtít létat s RC modelem nebo dronem. Registrace, pilotní licence, testy, pojištění apod.

Má smysl medializace kauzy-stát chce okrást vlastníky nemovitostí

1. ano občané se ozvou
4
40%
2. ne občané se neozvou
6
60%
3. nevím
0
No votes

Total votes: 10

TomasC
Zelenáč
Zelenáč
Been thanked: 4 times

Re: Letecký zákon a všechny možné jeho dopady

Post by TomasC »

joskapilot wrote: 29 Jul 2026 21:51
Za mě dobře vysvětleno díky. Většina sporů je v detailech a porozumění.
Ještě jednou děkuji za vysvětlení :!:

Na Facebooku jsem smazal moje komentáře k tomuto.
Jsem moc rád, že jsme si to vyjasnili, a děkuji za konstruktivní přístup i za reakci na Facebooku – velmi si toho vážím.

joskapilot wrote: 29 Jul 2026 21:51Snad jen dvojí ceny bych uvítal ještě v rámci SMČR probrat, třeba že by přespolní měli vlastní pojištění aby se ulevilo základně SMČR a tim by třeba mohli platit stejně či méně protože se zjednoduší případné starosti s tímto, jen návrh který by měl logický základ.
Ono je to celé hlavně o tom, jak funguje spolkový život a spolková demokracie obecně (koneckonců je to takto definováno i v občanském zákoníku).

Základním dokumentem Svazu modelářů ČR jsou Stanovy. A v nich stojí černé na bílém:

„Do působnosti konference SMČR náleží: Stanovení výše členského příspěvku SMČR.“

Na konferenci se tedy sejdou zvolení zástupci klubů napříč všemi odbornostmi a demokraticky hlasují o výši členských příspěvků i podmínkách. Proběhne hlasování, a výsledek platí. Nikdo jiný než konference tuto výši ani pravidla změnit nemůže.

Pokud má cokoliv na příspěvcích či pravidlech změnit logiku, cesta je otevřená každému členovi: stačí se nechat svým klubem nominovat jako delegát na konferenci a předložit konkrétní návrh. Přesně takhle se ve spolku věci posouvají.

Pro představu, jak to funguje v reálné praxi:

Příklad 1: Já sám jsem na konferenci podal návrh na slevu pro mládež, která se přihlásí po 1. září. Cílem bylo pomoci kroužkům, které v září naberou děti, aby dětští členové měli hned od startu školního roku pojištění i svazové výhody za férovou cenu. Návrh byl konferencí přijat (1603 hlasy).

Příklad 2: Byl podán také návrh na slevu pro seniory – ten však konferencí přijat nebyl.

Takto prostě spolková demokracie funguje. Výsledná pravidla a ceny jsou vůlí projevenou hlasováním zástupců všech klubů.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “1 - Legislativa leteckých modelů a dronů”