Bylo téměř ideální počasí, krásné teplíčko, bezvětří a když jsem přijel na louku, bylo i pod mrakem, ale dobrá viditelnost. Nejdřív proběhly 3 straty katapultem, kdy jsem ještě ladil polohu těžiště, zdál se mi mírně těžký na předek, tak jsem dozadu nad motor přilepil kousek olova, asi 3 gramy... lety mi přišly příjemnější na pilotáž, takže ještě doma proběhne odebrání pár gramů zátěže z přídě... to doladím až na to budu mít čas a klid

Po třech startech katapultem jsem se tedy odhodlal k ostrému startu, počasí mi to trochu znepříjemnilo, protože vylezlo slunce z mraků a já měl postavenou rampu přímo proti němu... chvíli jsem tedy vyčkával, ale nakonec jsem do toho šel, trochu se schovalo. Navíc byla přítomna rodina... fotograf a hasič se taky hodí

Po zapálení doutnáku chvíli trvá než se motor zažehne, ale pak se se syčením a oblakem kouře Comet rozjede po rampě a začne ihned příkře stoupat s nabírající rychlostí a krásnou kouřovou stopou za letadlem!

Jinak pilotáž je naprosto pohodová, upravil jsem si těžiště podle svých zvyklostí, to je OK. Na řízení reaguje přiměřeně a bez záludností, jak nabere rychlost nemá to chybu (katapult mu takovou rychlost neudělí a řízení není tak příjemné). Doba chodu motoru je podle videa i návodu nějakých 6 sec a celý let od startu trval lehce přes půl minuty... Proběhly dva lety pohonem raketovým motorem a oba byly povedené a stály za to.