Taky si myslím. Já už většinou vybírám kompromis mezi cenou a kvalitou. Stejně když si koupím jakoukoli značku tak na druhé straně je "china"

a zaplatím 2-3 víc.
A osobní zkušenosti třeba s českýma značkama? Jak si jen vzpomenu tak zuřím

třeba kuchyňské spotřebiče. Nechal jsem se ukecat a za cca. 40 tis jsem dal do kuchyně českou Karmu,
1.digestoř málo táhne a nestíhá odebírat už při dvou plotýnkách,
2.v mikrovlnce po půl roce odešla žárovka, která ovšem nejde vyměnit a musí se celá rozebrat a volat servis,
3.v troubě stále dokola se upaluje spodní topné těleso v intervalu půl roku a nekvalitní regulátor programu pečení se rozpadl na málé kousky.Nefunkční servis okolí Jihlavy(prý Karma neplatí tak žádný servis nedělají v rámci záruky a z jiného okresu nikdo nepřijede. Ani po domluvě, že to zaplatím po roce stále nikdo nepřijel a musel jsem náhradní díly objednat přímo u Karmy. Je to už rok a půl a stále nic nepřišlo ani po asi 30 telefonátech na všechny možné jejich linky včetně vedení firmy). Všechno si tedy musím opravit sám

Jediné co zatím jde je lednice, varná deska a myčka whirpool
Tak bych mohl pokračovat třeba u ETY a jiných a nebo TV a ostatní elektroniky nebo nářadí.
Proč si teda kupovat "českou" nebo jinou evropskou rádoby značku, která je stejně šitá horkou jehlou nebo vyrobená v číně a horší než daleko levnější no name z číny?
Existuje samozdřejmě ještě pár vyjímek, ale těch je opravdu je setina.
Závěrem bych dodal, že většinou už vybírám věci co nejlevnější a počítám s životností po dobu 2 leté zaruky.

Paradoxně tyhle výrobky už slouží víc jak pátou sezonu