:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Republic P-47 D Thunderbolt M 1:12

REX
Admin
Admin

Re: Republic P-47 D Thunderbolt M 1:12

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Ve spěchu abych stihl olympiádu jsem až moc horlivě slepil trup a před chvílí jsem ho zase rozebíral :oops: :lol: a jsem na začátku :lol:
Každopádně se mi nová metoda dělat nejdřív jednu polovinu trupu a pak druhou neosvědčila( taky díky překližkovým přepážkám které musí zůstat v celku) A začnu znova starým osvědčeným způsobem ve vyvýšeném přípravku ze dřeva:D

Copak, copak??? Když pominu překližkové přepážky, které musí zůstat v celku, tak bych řekl, že stavět nejprve jednu polovinu a na ni druhou, musí být naprosto OK. Teda párkrát už jsem to tak stavěl a vždycky mi to přišlo jednoduché, relativně rychlé a přesné....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Já to dělal takhle poprvé :mrgreen: a chtěl jsem to vyzkoušet.Začátek byl dobrý než jsem ve spěchu zalepil i co jsem neměl a pak jsem tam už nedostal prekližku :lol: :mrgreen:

Dřív jsem to stavěl do takového vyvýšeného přípravku ze špalíků vysokých o polovinu šířky trupu+ trochu víc, přišroubovaných k desce a vznikl vlastně děrovaný stůl.

Přepážky byly v celku, nosníky pěkně v rovině ležely na vrchu špalíků, všechno to sedělo a stavilo se rychle a přesně.

Dnes jsem aspoň vybrousil směrovku a výškovku a připravil si material na ten trup :D Potah trupu pak asi plný z 1,5 balsy

Podobným způsobem jako tady, akorát ty podpěrné nosníky mám daleko pevnější asi 30 x 40 mm
Obrázek
Naposledy upravil(a) hashpi dne 19 úno 2015 14:08, celkem upraveno 2 x.

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Už jsem se vyhrabal konečně z kostry trupu :lol: a doplňuju ještě nějaké díly z balzy před potáhnutím :)
Večer se vrhnu nejspíš na vnitřek kabiny. Zatím nevím jak moc ji propracovat. Jestli dát pilota jen s rameny a hlavou a nebo celý vnitřek a pilota i s nohama

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Parádní obrázek stavby trupu, hned je to pochopitelnější, teda pro mě určitě.
Dej tam jen pilota s rameny, každý další detail zvyšuje hmotnost a zhoršuje letové vlastnosti. Vidím to u sebe na Bristolu, furt něco vymýšlím a přestože každý den alespoň kousek udělám, chybí toho stále dost.
Dneska jsem zase něco v práci vymyslel a odzkoušel.... zjistil, že to je alespoň trochu reálné vyrobit a tak si budu komplikovat život další věcí a prodlužovat stavbu.... když se to povede, dobrý, když ne, zbytečná práce :mrgreen:

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tímto způsobem jsem to dělal pokaždé, akorat musíš přesně usadit nosníky a žebra a dát si pozor aby se to nerozjelo z úhlopříčky :D

Trup jsem zatím nechal být a začal jsem připravovat žebra a nosniky na křídla.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

REX píše: Dej tam jen pilota s rameny, každý další detail zvyšuje hmotnost a zhoršuje letové vlastnosti. Vidím to u sebe na Bristolu, furt něco vymýšlím a přestože každý den alespoň kousek udělám, chybí toho stále dost.
:mrgreen:

Beru zpět své tvrzení nedělat zbytečně moc detailů a nezvyšovat zbytečně hmotnost....
Dnes se mi povedlo udělat jednu libovou maketovou věc na Bristola a až to bude komplet hotové, taková kravinka bude hmotit cca 10% z celkové předpokládané letové váhy!!!!
Blbost která by šla udělat se čtvrtinovou vahou, ale mě se líbí a až to budu mít vše, dám do vlákna Bristola fotku.

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

už se těším ;)
Asi udělám jen jednoduchou kabinu jak si říkal prve :mrgreen: U takových malých modelů nejspíš nemá smysl zbytečně zvyšovat hmotnost. To se pak vyplatí u větších modelů a s větší rezervou vzletové hmotnosti :)

Koukal jsem na RCrevue na podobné plány WW2 od Rašky: Spitfire, JU87 Štuka, Hawker Tempest, které by se daly zařadit jako další modely WW2. Škoda jen, že pan Raška nedal modelům stejná měřítka :roll: Spitfire-1:10.44, Štuka-1:14.25, Tempest 1:12.5

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Dnes jsem se konečně po týdenní pauze opět dostal ke stavbě a slepil jsem kostru křídla včetně křidélek :D

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Trochu jsem se zasekal s opravou žeber :mrgreen: Po obroušení křídla jsem zjistil, že křídlo nebylo ideálně plynule eliptické (výška žeber a plynulý pčechod nosníku) a musel jsem opravit žebra.Nakonec jsem to udělal podle oka. Ale zajímalo by mně jak nejlíp vyrobit plynulé žebra u eliptického křídla. Zkoušel jsem vykreslit každé žebro zvlášt podle délky, ale nějak to nevyšlo :mrgreen:

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Trochu jsem se zasekal s opravou žeber :mrgreen: Po obroušení křídla jsem zjistil, že křídlo nebylo ideálně plynule eliptické (výška žeber a plynulý pčechod nosníku) a musel jsem opravit žebra.Nakonec jsem to udělal podle oka. Ale zajímalo by mně jak nejlíp vyrobit plynulé žebra u eliptického křídla. Zkoušel jsem vykreslit každé žebro zvlášt podle délky, ale nějak to nevyšlo :mrgreen:

No, ale hlavně že sis nějak poradil 8-)
Já snad nikdy eliptické křídlo nestavěl, teda určitě ne poslední dobou, kdysi možná jo, ale jak se povedlo si už nepamatuju :(

Odpovědět

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“